zondag 07.06

Concert ‘s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble

Vrijheid - Ubuntu

Tijd 16:00 uur Prijs € 15,00

’s Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble, Tilburgs Vocaal Ensemble en Eindhovens Kamerkoor geven op zondag 7 juni om 16.00u in de Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch een concert rondom het thema ‘Vrijheid’.

Met muziek en theaterscènes leiden de drie koren hun bezoekers, vanuit barre tijden en onderdrukking en via protest tegen de onderdrukking, naar een viering van de vrijheid.
Ze zingen composities van Francis Poulenc, Anders Nyberg, Michael Tippett, Ola Gjeilo en Benjamin Britten, en laten deze vergezeld gaan van theaterwerk van Harold Pinter en Abdelkader Benali.
 

“We zijn mensen dankzij andere mensen.” Dit is de essentie van de Zuid-Afrikaanse filosofie Ubuntu. Speciaal voor dit concert heeft de Brabantse componist Arjan van Baest “Ubuntu” geschreven, geïnspireerd door de woorden en filosofie van Nelson Mandela. In tijden van onderdrukking zoekt de mens manieren om vrij te zijn, en is hij bereid om ervoor te vechten. Wie vervolgens ontsnapt aan onderdrukking weet pas echt wat vrijheid is. Mandela is het voorbeeld van een man die, ook terwijl hij gevangen zat, vrij van geest was en voor die vrijheid bleef vechten.
Naar aanleiding van het 70-jarig jubileum van de bevrijding en het overlijden van Nelson Mandela een jaar geleden, laten de drie Brabantse koren horen hoe vrijheid klinkt.
Voor meer informatie zie www.shertogenboschvocaalensemble.nl.