zaterdag 12.09

Open monumentendag

Muzerije en Bank van Leening

  • Overig

Muzerije opent op zaterdag 12 september vanaf 10:00 uur haar deuren voor Open Monumentendag. Op deze dag zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Zo ook Muzerije! En dit jaar doen we voor het eerst mee met beide locaties!

Muzerije presenteert op deze dag bovendien een eigen monumentenroute. Met deze route in de hand maak je een wandeling door het hoofdgebouw en wordt je gewezen op allerlei historische feiten en wetenswaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat de grafzerk van de bisschop die op de locatie Hinthamerstraat woonde in de Sint Jan ligt? En dat er in het gebouw een verborgen open haard te zien is? Kom langs om dit alles te ontdekken! Verder is er om 11:00 uur een optreden van zanggroep ‘Geluk is geen jurk’.
Op een steenworp afstand van het hoofdgebouw ligt onze andere locatie, Bank van Leening. Vroeger was dit een glasfabriek waar ruim 90 werknemers zich letterlijk in het zweet werkten door de enorme hitte van de glasovens.

Ervaar hoe dit geweest moet zijn en kom kijken! Bovendien worden er speciaal voor de Open Monumentendag glasvondsten tentoongesteld.

Gratis kennismakingslessen!
Tevens bestaat er de mogelijkheid om op zaterdag 12 september in de middag op locatie Bank van Leening deel te nemen aan gratis kennismakingslessen welke worden aangeboden door twee van van onze huisgenoten:

Na’ima
Kennismakingsles Sprookjesdans voor kleuters 12:00 – 12:45 uur
Kennismakingsles buikdans 13:00 – 14:00 uur

Present Moment
Kennismakingsles yoga volwassenen 13:00 – 14:00 uur
Kennismakingsles mindfulness 14:00 – 15:00 uur
Kennismakingsles kinderyoga 15:00 – 15:30 uur