vrijdag 11.03

Repetitie GIGA-BOSCH500-KOOR

Zing mee ter gelegenheid van de kick-off van de Jeroen-Bosch-500-Korenwedstrijd ‘Zing Jheronimus!’

  • Muziek

Zing mee in het GIGA-BOSCH500-KOOR!
Stel je voor: Theater aan de Parade, de grote zaal, op het podium een gigantisch koor van Bosschenaren en de jonge talenten van het Bosch Leerorkest. Dat moet toch een feest zijn om te doen!

Wil jij meezingen in dit giga-Bosch500-koor ter gelegenheid van de kick-off van de Jeroen-Bosch-500-Korenwedstrijd ‘Zing Jheronimus!’? Dat kan: Als koor, als zanggroep, als vriendengroep of gewoon in je eentje. En neem dan gezellig je buurvrouw mee. Of je moeder. Of je huisarts.

Er wordt een aantal gezamenlijke repetities gepland, om op vrijdag 1 april 2016 met een knaller de aftrap te geven voor de Korenwedstrijd Zing Jheronimus in Theater aan de Parade!

Korenwedstrijd ‘Zing Jheronimus!’
In 2016 krijgen de kunstwerken van Jheronimus Bosch klank in de korenwedstrijd Zing Jheronimus! Koren uit de regio strijden met hun eigen interpretatie van een Bosch’ Lied om een plekje in de finale. Speciaal voor deze gelegenheid zijn 10 nieuwe liederen geschreven door vooraanstaande tekstdichters als Jan Beuving en Jan Boerstoel (auteurs voor Jenny Arean, Karin Bloemen, Youp van ‘t Hek) en componisten als Han Kooreneef (bekend van Marco Borsato en Guus Meeuwis) en Erik Vlasblom (bekend van Toon Hermans en Robert Long).

Tijdens de Kick-off van Zing Jheronimus! gaan we een aantal van die nieuwe liederen door een giga-Bosch500-koor ten gehore laten brengen in de grote zaal van Theater aan de Parade. De kinderen van het Bosch Leerorkest zullen het koor begeleiden. Zij hebben bovendien onder leiding van een rapper zelf ook een gloednieuw Bosch’ Lied geschreven.

Meedoen?
Stuur een e-mail naar info@cultuurbosch.nl om aan te melden. Meedoen is gratis en het is niet verplicht om aan alle repetities deel te nemen.

Repetities
Vr 11 maart: 18.30 - 20.00 uur @ Muzerije
Do 17 maart: 13.00 - 14.00 uur @ Koningstheateracademie

Gezamenlijke repetitie:
Za 26 maart: 10.00 - 12.30 uur @ Muzerije

Dit project is een samenwerking tussen Muzerije, Cultuurbosch, Bosch Leerorkest en Rotary ’s-Hertogenbosch.