vrijdag 01.04

Bosch Leerorkest (3e jaars-orkest) & GIGA-BOSCH500-KOOR on stage!

  • Muziek

Het Bosch Leerorkest – genoemd naar die beroemde schilder – bestaat 5 jaar! Dit vieren we met maar liefst twee concerten van verschillende Leerorkesten op vrijdag 1 april 2016 in Theater aan de Parade.

Om 12.15 u trappen de 1e en 2e jaars-orkesten af met liedjes als Elena, L'homme armee, Don’t worry be happy en We will rock you. Ook rappen ze een zelfgemaakte tekst: The comeback of Jheronimus Bosch!

’s Avonds om 19.00 u is het de beurt aan het 3e jaars-orkest. Dit concert staat vrijwel geheel in het teken van Jheronimus Bosch. Er wordt niet alleen gerapt over de schilder, maar het orkest begeleidt ook het GIGA-BOSCH500-KOOR. Samen zingen en spelen ze de speciaal voor het Bosch-jaar gecomponeerde liedjes Bosch Picknick van Katinka Polderman en Jheronimus’ lied, met tekst van Jan Beuving.

De Bosch’ liedjes worden gezongen als voorproefje op de korenwedstrijd Zing Jheronimus, die later in het Bosch500-jaar wordt uitgevoerd.

Entree voor beide concerten is gratis, maar een vrijwillige bijdrage t.b.v. Bosch Leerorkest wordt op prijs gesteld.

Bosch Leerorkest is een innovatief muziekprogramma waarin kinderen uit groep 6, 7 en 8 van Brede Bossche Scholen óp school en ónder schooltijd een muziekinstrument leren bespelen onder begeleiding van professionele muzikanten/docenten. Samen vormen de verschillende groepen en scholen drie jeugdige symfonieorkesten. Veel van de stukken worden gearrangeerd door Muzerije docent Willem Gerritsen. De orkesten staan onder leiding van Muzerije docent Lex Wiersma.