vrijdag 29.04 zondag 08.05

KuBra-Art Cultureel Lustrumfeest 2016

  • Beeldend
  • Dans
  • Instrumentaal
  • Overig
  • Literatuur
  • Musical
  • Kunst
  • Vocaal
  • Muziek
  • Theater

Van 29 april tot en met 8 mei presenteert kunstenaarsgroep KuBra het ‘KuBra-Art Cultureel Lustrumfeest 2016’. Stichting KuBra is een Kunstenaarscollectief van 125 Brabantse beeldend Kunstenaars. Opgericht in 2011, bestaat KuBra nu 5 jaar. Door samenbundeling van krachten is KuBra uitgegroeid tot een dynamische en bezielde kunstenaarsgroep. In de vijf jaar van haar bestaan werden er o.a. al meer dan 120 exposities en diverse culturele evenementen en activiteiten georganiseerd in Brabant, België en daarbuiten. Mede op die manier biedt KuBra haar leden een podium om in contact te komen met een breed kunstminnend publiek. Daarnaast ondersteunt KuBra kunstenaars in hun professionele ontwikkeling.

KuBra viert haar vijf jarig jubileum met een groots cultureel lustrumfeest onder de noemer KuBra-Art, Cultureel Lustrumfeest 2016. Dit evenement biedt KuBra een uitgelezen mogelijkheid om haar band met de Brabantse cultuurliefhebber, jong en oud, en met andere Brabantse kunstdisciplines te intensiveren. Hiermee wil KuBra haar toegevoegde cultuurwaarde voor Brabant bevestigen; de artistieke en sociale connecties met elkaar beïnvloeden en versterken.

Tijdens het tiendaagse evenement, dat duurt van 29 april t/m 8 mei, gaan 125 Brabantse beeldend kunstenaars de interactie aan met het publiek en met muzikanten, sprekers, dichters en theatermakers. Er is elke dag de mogelijkheid om op een ongedwongen manier deelnemende kunstenaars van KuBra te ontmoeten en uitleg te krijgen over hun manier van werken. Het programma is daarnaast rijk gevuld met workshops en demonstraties (ook voor kinderen), muziek, een kunstloterij, kunstwinkel, verhalen/lezingen van kunstenaars, dans, poëzie en een proeverij van whisky’s en likeuren in een artistieke setting, georganiseerd door proeverij Barrique.

De Kunstveiling
Alle dagen zijn er tijdens de ‘Kijkdagen’ ruim 200 topkunstwerken van de bij KuBra aangesloten kunstenaars te bewonderen.

Op de slotdag 8 mei worden ter afsluiting en als hoogtepunt van dit evenement 100 van deze kunstwerken geveild door de bekende Bossche veilingmeester Harry Korst.Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. Deze werken zijn ook online te zien en er kan ook vooraf worden geboden op www.stichtingkubra.nl/veiling.

Het evenement wordt geopend op vrijdagavond 29 april door de wethouder van cultuur van ’s-Hertogenbosch, de heer van Olden. Daarna een feestavond met Big Bo (authentieke blues) en DJ Nikki Nordmann. Op zaterdagavond 30 april geven tijdens ‘KuBra-Art & the Art of Performing’ diverse bekende Brabantse artiesten acte de presence, waaronder, Ad van Meurs (the Watchman) and Guests ( eigentijdse rhythm & folk), Bart van Dongen (audio kunstenaar), Jeroen Doomernik (trompettist), Nachtzusters (Dj’s), Robin Berkelmans (danser), Eric Vink (kunstenaar-performer), Doeko L en Martin Beversluis (poëzie/verhalen), Rein van Uden (live painting) en Marion van Bergen (drukken houtsnede). Verhalen over de cultuurhistorie van Brabant en ‘s-Hertogenbosch door dr. Cees Slegers (publicist en spreker) en het Barbershopkoor Duketownladies zijn te beluisteren tijdens een whisky en likeurproeverij op zaterdagavond 7 mei. Het meest up-to-date programma vind je op www.stichtingkubra.nl en op http://www.facebook.com/stichtingkubra.

Dit Brabantse culturele evenement wordt ondersteund door de gemeente ’s-Hertogenbosch en middels een crowdfundingactie die is opgestart via www.voordekunst.nl.
Het wordt een spannend cultureel samengaan van beeldende kunstenaars, muzikanten, sprekers, dichters, dansers en daarmee een uitdaging voor de bezoekers. Iedereen die kunst en cultuur een warm hart toedraagt is welkom om de kunstenaars te ontmoeten in het prachtige gebouw ‘De Bank van Leening’ in de Schilderstraat 33 in ’s-Hertogenbosch.