zondag 15.05

Conservatorium Talent Award 2016

Unieke competitie voor jong jazz talent

  • Instrumentaal
  • Muziek

De Conservatorium Talent Award is een uniek evenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan opstormende jazzmuzikanten. Acht conservatoria uit Nederland vaardigen hun beste studenten af die strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2016. De optredens van deze geselecteerde muzikanten is een bijzondere gelegenheid om de sterren van morgen nu al te zien en te horen. Bijzonder is ook dat jazzmuzikanten in verschillende disciplines de degens kruisen: van zang tot gitaar en van saxofoon tot piano. Maar één dingen hebben zij gemeen: het niveau is erg hoog.

Jury
Deze competitie wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en wederom is hiervoor een professionele vakjury samengesteld die dit jaar bestaat uit: Aad van Nieuwkerk (VPRO radio 6), Jan Menu (musicus/producer), Michelle Kuypers (programmeur NSJF), Rinus Van Der Heijden (recensent) en Henk Meutgeert (componist/dirigent). De muzikanten worden door hen beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. Kortom: van hen wordt een spetterend optreden verwacht!

Hoor en kijk!
Nieuw dit jaar is dat alle deelnemers op één dag, zondag 15 mei, hun kunsten laten horen. Dit alles vindt plaats bij Muzerije (Hinthamerstraat 74) tussen 11:00 en 18:00 uur.

De uitslag zal later die avond bekend worden gemaakt. De concerten beginnen om het hele uur en tijdens de optredens sluiten we de deuren.

Impressie Conservatorium Talent Award 2015:De prijsuitreiking van de Conservatorium Talent award 2016 vindt plaats op zondag 15 mei om 21:00 op de Markt.