donderdag 01.09 zondag 16.10

Fotografietentoonstelling ‘Door de lens van …’

  • Beeldend
  • Overig
  • Kunst

Van donderdag 1 september tot en met zondag 16 oktober is bij Muzerije de fotografietentoonstelling ‘Door de lens van …’ te zien. De expositie bevat gevarieerd werk van diverse fotografen waaronder Diana Putters, Ronnie Dankelman, Louis Janssen, Ben van Amelsfort, Mieke van den Broek, Mirthe van den Berk en Leonie Gossens. Als uitzondering op de regel wordt ook het ruimtelijk keramisch werk van Sandra van Drunen getoond.

‘Het zout van de Afar’ is het thema van de documentaire reeks van Ronnie Dankelman en Diana Putters. Deze fotoserie biedt een mooi inkijkje in het leven van de Afar. Een volk in Ethiopië dat in de bloedhete woestijn handmatig zout wint.

Sandra van Drunen toont in dezelfde ruimte haar keramische objecten waar structuur centraal staat. Haar werk is een mooie aanvulling op de foto’s van Dankelman en Putters.

De foto’s van Louis Janssen ontstaan door onderdelen van verschillende (eigen) foto’s samen te brengen in nieuwe composities. Er ontstaan nieuwe beelden die de kijker in eerste instantie op het verkeerde been zetten.

De zwart-wit foto’s van Ben van Amelsfort tonen tijdloze portretten van mensen in de metro in Frankrijk. Mieke van den Broek stelt een serie portretten van haar hond tentoon.

Leonie Gossens stelt in haar werk de vraag: waar ligt de grens tussen een herkenbaar en/of een autonoom op zichzelf staand beeld? Dit zorgt voor een ongrijpbare gelaagdheid.

Mirthe van den Berk toont een serie foto’s die ze heeft bewerkt met verf.

Op donderdag 1 september wordt om 20.00 uur bij Muzerije de expositie ‘Door de lens van …’ officieel geopend.

De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur bij Muzerije aan de Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. In het weekend is Muzerije wisselend geopend.