dinsdag 20.09

BUMA NL | Conferentie en festival voor de Nederlandstalige muziek

Met een gastcollege van Marco Borsato!

  • Overig

Dé conferentie en hét festival voor Nederlandstalige muziek. Een eendaags evenement dat met panels, discussies, showcases en de awardshow het professioneel middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire!

Buma NL bestaat uit een conferentieprogramma overdag en een festival en een awardshow in de avond, alles in het teken van het beste uit de Nederlandstalige muziek. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziekindustrie.

Om 09.15 uur zal Buma NL haar deuren openen en is het mogelijk om jezelf te registreren bij de registratiebalie. Het conferentieprogramma vindt plaats tussen 10.30 en 17.00 uur in Muzerije. Vanaf 17.00 uur zet Buma NL zich voort op het naastgelegen Paradeplein (Mediaparade) voor de Buma/Stemra borrel. De borrel duurt tot 18.00 uur. Van 18.00 tot 20.30 uur is de Mediaparade gesloten. Om 20.30 uur worden op de Mediaparade de Buma NL awards uitgereikt. De awardshow is rond 22.00 uur afgelopen.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena. De productie wordt verzorgd door Brand New Live.

Conferentie
De conferentie bestaat uit een programma vol presentaties, keynotes en netwerkmomenten met als doel om deelnemers in één klap op de hoogte te brengen van wat er speelt in de Nederlandstalige muziekindustrie.

Het conferentieprogramma van 2016 wordt geopend door een gastcollege van Marco Borsato. 

Daarnaast zijn er een aantal interactieve panels zoals het demospreekuur en de speeddatesessies waarbij vragen kunnen worden gesteld aan diverse professionals uit het vak.

De eerste namen en onderwerpen van het conferentieprogramma 2016 zijn hier te vinden.

Festival
Tijdens Buma NL komt een ruim aanbod van Nederlandstalige artiesten naar 's-Hertogenbosch. Zowel nieuw talent als een groot aantal bekende artiesten komen langs op de Mediaparade en zijn te zien op het podium. Het podiumprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Awardshow
Vanaf 20.30 uur worden op de Mediaparade de Buma NL Awards 2016 uitgereikt, waarbij artiesten en auteurs binnen de Nederlandstalige muziek (Hollands en pop) in verschillende categorieën worden onderscheiden. Binnenkort worden de categorieën en nominaties bekend gemaakt.

De Buma NL Awardshow 2016 is enkel toegankelijk voor de bezoekers die in het bezit zijn van een Buma NL ticket.

Mediaparade
Ook dit jaar zullen de verschillende radiozenders binnen het Nederlandstalige genre volop vertegenwoordigd zijn op de Mediaparade. RadioNL, Puur NL, TV Oranje, Sterren.nl, Radio 2, VBRO Radio en Ment TV zullen de hele dag live uitzenden vanaf de Mediaparade in 's-Hertogenbosch. De Mediaparade is van 11.00 tot 16.30 uur voor iedereen gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: www.bumanlmuziekfestival.nl