vrijdag 30.09 zaterdag 01.10

Popronde 2016

PYN, The Yukon Club, Avi On Fire en Rilan & The Bombardiers betreden op 30 september het “OOR Podium” bij Muzerije!

  • Instrumentaal
  • Muziek

PYN, The Yukon Club, Avi On Fire en Rilan & The Bombardiers betreden op 30 september het “OOR Podium” bij Muzerije!

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden door heel Nederland. Op vrijdagavond 30 september zal de Popronde in Den Bosch neerstrijken en ook Muzerije heeft dit jaar weer een heel divers aanbod!

Tijdens deze muzikale avond zullen (nog) onbekende Nederlandse bands tijdens Popronde Den Bosch de mogelijkheid krijgen zich te presenteren buiten de eigen regio en zo tour- en speelervaring op te doen. De deelnemende podia zijn cafés, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van Den Bosch.
De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland in allerlei genres gebeurt. Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act 'zappen'.

De bands PYN, The Yukon Club, Avi On Fire en Rilan & The Bombardiers waarvan je op vrijdagavond 30 september bij Muzerije kunt komen genieten, zijn alle vier door OOR Magazine voorzien van het “OOR kenmerk”. Om deze reden mag Muzerije zich tijdens Popronde Den Bosch “OOR Podium” noemen.



De Popronde en alle concerten zijn gratis toegankelijk. 

Kijk voor de volledige programmering van Popronde Den Bosch op www.popronde.nl.

PYN | 20.30 uur
Pop/Indie
PYN heeft in samenwerking met producer Thijs van der Klugt (o.a. bekend van Baskerville, Sue The Night, OIJ) een EP opgenomen. De muziek varieert van donkere indie tot 80's beïnvloede popsongs.

The Yukon Club
| 21.45 uur

Indie/Electronic
TYC brengt een dansbare mix van synths, gitaren, pulserende drumbeats en melancholische vocalen. Meeslepende muziek, op de grens tussen indie en electro. Met een uitverkiezing tot 3FM Serious Talent en een uitverkochte EP release te Paradiso Amsterdam, kunnen we wel spreken van een veelbelovende start. Verwacht: Een brok in de keel, en voetjes van de vloer!

Avi On Fire | 23.00 uur
Pop/Alternative
Avi On Fire is het nieuwe en eerste soloproject van Bram Wesdorp, wellicht bekend van Neighbour Neighbour en Yellow Grass. Nu is Avi On Fire hier, met eigenzinnige tracks die nooit meer uit je kop gaan. Alternatieve Pop met een vleugje Foster the People, hier en daar wat MGMT, Phoenix en Foals, maar vooral AVI. Vreemd? Een beetje. Hits? Alleen maar.

Rilan & The Bombardiers | 00:15
Pop
Rilan Ramhane, geboren en getogen in Haarlem, die wordt getekend door zijn enorme afrokapsel speelt samen met the Bombardiers "rock 'n soul". In 2012 is hij benoemd tot “3FM Serious Talent” en “Radio 6 hot Soul & Jazz talent”. Zijn debuut EP ‘Walking On Fire’ komt uit in de zomer van 2015 en bevat een mix van Soul, Hiphop en Disco.