vrijdag 21.10 zondag 11.12

Keramiek expositie

Nel Thijssen en Marc van Leeuwen

  • Beeldend

Van vrijdag 21 oktober tot en met zondag 11 december is bij Muzerije een keramiek expositie met werk van Nel Thijssen en Marc van Leeuwen te zien.

Het leuke aan deze combinatie van exposanten is dat ze werk maken dat qua uitwerking en vorm heel tegengesteld is aan elkaar. Waar Nel heel verfijnd en kleurrijk werk maakt is het werk van Marc heel grof.

Nel laat zich inspireren door de pracht en schoonheid van de dingen in het dagelijkse leven, en de verre reizen die zij onder andere naar China en Zuid-Afrika heeft gemaakt. Dit komt in haar kunstwerken volledig tot uiting.

Nadat Thijssen jarenlang ervaring heeft opgedaan met allerlei soorten kleitechnieken is zij zich in 1998 gaan specialiseren in keramiek.

Door haar creativiteit en fantasie ontstaan er unieke kunstwerken, die zeer divers zijn; je kunt hierbij denken aan beesten, vlinders, objecten, de natuur en beelden. 

Marc van Leeuwen is in het dagelijks leven werkzaam als gezins- en relatietherapeut. Als tegenhanger van zijn professionele kant zocht hij een hobby waarbij hij vooral met zijn handen bezig kan zijn. Hij ontdekte dat hij met keramiek vorm kan geven aan zijn fascinatie voor gezichten.

Van Leeuwen werkt bij voorkeur met een grove donkere chamotteklei. Deze klei is mooi van zichzelf en heeft niet bij voorbaat een glanzende glazuur nodig. 

Het uitgangspunt is een massief blok. Door de binnenkant uit te hollen en dit grof op de buitenkant te plakken vormt zich gaandeweg een hoofd. Ieder werk is voor hem een ontdekkingstocht waarvan de uitkomst nooit vast staat.

De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur bij Muzerije aan de Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. In het weekend is Muzerije wisselend geopend.