zaterdag 05.11

Asko|Schönberg 'Connect'

Christian Mason / Huang Ruo

  • Muziek

Samen met drie andere Europese ensembles voor nieuwe muziek is Asko|Schönberg uitgenodigd om te participeren in het project 'Connect'. De Art Mentor Foundation Lucerne, initiatiefnemer van Connect, lanceert dit project vanuit de wens nieuw publiek te verbinden aan het geluid en de expressie van de muziek van nu. De dialoog tussen publiek, uitvoerders en makers is de kern van het project, met het doel om hierin een nieuwe relatie te ontwikkelen. De uitvoeringen kunnen plaatsvinden in elke sociale context, van concertzaal tot festivalterrein.

Voor deze eerste editie zijn aan de jonge, aankomende componisten Christian Mason en Huang Ruo compositie-opdrachten verstrekt. Zij laten ieder op geheel eigen wijze het publiek een dialoog aangaan met de musici van Asko|Schönberg. Het publiek is geen passieve toehoorder, maar gaat bijdragen aan het tot stand brengen van de auditieve en visuele compositie.

Scheidslijnen tussen publiek en uitvoerenden verdwijnen in een organisch proces en publiek en ensemble delen in een gezamenlijke ervaring. De scenegrafie is in handen van Theun Mosk.

An initiative generously supported by ART MENTOR FOUNDATION LUCERNE in collaboration with London Sinfonietta, Ensemble Modern, Asko|Schönberg and Remix Ensemble Casa da Música.

Programma
Christian Mason - In the Midst of the Sonorous Islands (Nederlandse première)
Huang Ruo - The Sonic Great Wall (Nederlandse première)

Asko|Schönberg o.l.v. Manoj Kamps

Klik hier voor meer informatie.