vrijdag 16.12 zondag 05.02

Illustratietentoonstelling Tekenen(d)

  • Beeldend
  • Kunst

Van vrijdag 16 december tot en met zondag 5 februari is bij Muzerije de illustratietentoonstelling Tekenen(d) te zien. De expositie bevat werk van de volgende illustratoren:

De stijl van Saskia van Oversteeg herken je aan fijne details die op een inlevende en intuïtieve manier worden weergegeven. Het resultaat is herkenbaar, maar met een kunstzinnige spontaniteit.

Kim White is van origine vormgever maar wilde weer ouderwets gaan creëren. Ze zit nog midden in de zoektocht naar haar eigen ‘handschrift’ en probeert te ontdekken welke stijl bij haar past.

Frank Assmann kwam jaren geleden een poppetje tegen op internet. Het sprak hem meteen aan omdat het zo ontwapenend was. Hij vond het nog niet compleet en gaf het daarom een ballonnetje. En de naam Saartje.

Camiel Derkx toont tekeningen uit zijn strip ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’ gebaseerd op zijn broer die leeft op een zorgboerderij. De komische strips illustreren waargebeurde gesprekken tussen hen.

De Vlekkendingen van Mirjan van de Hel zijn kunstwerkjes gebaseerd op willekeurig gemaakte vlekken. Er worden korte (plezier)gedichtjes bij gemaakt die de kunstwerkjes karakteriseren.

Sandra Klaassen schildert met pen en aquarel een sfeervolle belevingswereld voor kinderen. Ze is zich ook gaan toeleggen op botanisch illustreren omdat de natuur een belangrijke plaats in haar leven in neemt.

Linda van Nistelrooij volgt de cursus illustreren om haar stijl verder te ontwikkelen. Geïnspireerd raakt ze door kunstenaars die verstandelijk beperkt zijn en de tekeningen van haar eigen kinderen.

Op de valreep doen er nóg twee deelnemers mee met de expositie Tekenen(d), namelijk Carla Persoon en Danae Koenen. Zij volgen allebei de Muzerije cursus Botanisch Illustreren bij docente Sandra Klaassen. De werken die zij tonen zijn kleurstudies, schetsen en eindwerken zodat je goed kunt zien hoe een botanische tekeningen tot stand komt.

Op vrijdag 16 december om 16:00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend.

Tekenen(d) is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur bij Muzerije. In het weekend is Muzerije wisselend geopend.