vrijdag 10.03 vrijdag 14.04

Keramiek Expositie “Eng”

  • Beeldend
  • Overig
  • Kunst

Van vrijdag 10 maart t/m vrijdag 14 april is bij Muzerije de keramiek expositie “Eng” te zien. De prachtige werken uit deze expositie zijn gemaakt door onze eigen cursisten!

In het seizoen 2015-2016 namen er 10 jongeren deel aan de cursus keramiek bij Muzerije. Gezamenlijk kozen zij er voor om binnen het thema ‘eng’ te gaan werken. Het is natuurlijk spannend om aan iets heel engs te denken, maar nog spannender is het om die gedachten in beelden om te zetten! Onder begeleiding van beeldend docente Susanne Silvertant hebben zij individueel aan een reeks beelden gewerkt en is er een prachtige collectie ontstaan; sommige groot, anderen klein, gedetailleerd en fijn.

2016 was het Jeroen Bosch jaar en dit thema sloot hier naadloos bij aan. Jeroen Bosch leefde in een overgangstijd; wij eigenlijk ook. Oude structuren verdwijnen en nieuwe beginnen langzaam te ontstaan. Een creatieve en spannende periode met veel mogelijkheden, maar die af en toe ook een beetje eng is…

Deelnemende cursisten:
Dieuwke Jollema Gorter, Georgi Lutidze, Laura Kemperman, Lieve Wierts, Lucas van Opdorp, Anne van de Koevering, Levani Lutidze, Jasmijn Tervoort, Sion Wijnakker, Reinoud Koelink 

De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 8:30 - 17:00 uur bij Muzerije aan de Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. In het weekend is Muzerije wisselend geopend.

Op vrijdag 10 maart wordt om 18:00 uur bij Muzerije de expositie "Eng" officieel geopend!