vrijdag 10.03 vrijdag 14.04

Teken expositie Sjors Creatief

  • Beeldend
  • Overig
  • Kunst

Muzerije heeft dit jaar in samenwerking met Cultuurbosch voor de tweede keer Sjors Creatief uitgezet. Dankzij Sjors Creatief kunnen alle schoolkinderen uit de gemeente ’s-Hertogenbosch op een laagdrempelige manier kennismaken met het culturele aanbod uit de omgeving. Zij kunnen zich middels workshops oriënteren binnen de diverse takken van kunst en cultuur, zonder dat zij direct lid hoeven te worden van bijvoorbeeld een club of vereniging. Denk hierbij aan schilderen, koken, knutselen, natuuractiviteiten, toneelspelen etc.

Al deze culturele activiteiten verschenen onlangs in het kleurrijke Sjors Creatief boekje. En ook dit jaar werd er voorafgaand aan de samenstelling van het boekje een tekenwedstrijd georganiseerd. Alle basisschoolleerlingen konden een mooie tekening inzenden, waarna er online kon worden gestemd op ieders favoriet.

Jamilia en Dylano Kowsoleea, Fleur Kuyntjes, Bregje Geleijns, Sterre de Klein, Fleur Pijnenburg, Noortje, Ketelaars, Elise Verspuij, Rosie Becx en Indy Drost namen het tegen elkaar op.

Uiteindelijk kwam de tekening van Noortje (KC de Troubadour) als winnaar uit de bus.

Niet alleen verscheen Noortjes tekening op de voorkant van het boekje, ook won zij voor haar hele klas een workshop bij Muzerije. Gefeliciteerd Noortje!

In deze (mini) teken expositie willen we, naast het winnende werk van Noortje, ook de tekeningen van alle andere deelnemers in de spotlights zetten! 

De expositie is te bezichtigen van vrijdag 10 maart t/m vrijdag 14 april op maandag tot en met vrijdag van 8:30 - 17:00 uur bij Muzerije aan de Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. In het weekend is Muzerije wisselend geopend.

Op vrijdag 10 maart wordt om 18:00 uur bij Muzerije de tekenexpositie Sjors Creatief officieel geopend.