dinsdag 21.03

BÁRA SIGFÚSDÓTTIR & EIVIND LØNNING

TIDE

  • Dans
  • Overig
  • Muziek

Zintuiglijk en persoonlijk

In TIDE zien we twee performers, twee lichamen, twee massa's naar elkaar toe bewegen. De vibrerende verhouding tussen geluid en stilte, beweging en verstilling vloeit door de performance heen en laat er zijn sporen na. Hier ontmoet de dans van de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir de muziek van de Noorse componist en trompettist Eivind Lønning.

Bára studeerde o.a. aan P.A.R.T.S., de school van Anne Teresa de Keersmaeker in Brussel. Ze richtte zich de afgelopen jaren op het werken vanuit improvisatie, isolatie van specifieke delen van het lichaam en het creëren van meerdere lagen in haar choreografisch materiaal. De dans laveert bij haar tussen helderheid en ambiguïteit. Het heel persoonlijke, beeldende en fantasievolle werk van Sigfúsdóttir is evenwel toegankelijk en van groeiende invloed op het hedendaagse dansveld. 

Ook Eivind Lønning staat internationaal bekend om zijn gevoelige en zeer persoonlijke sound. Elk verdiepte zich binnen de eigen discipline in improvisatie in het kader van heldere structuren waarin ritme en timing centraal staan.

Samen presenteren ze TIDE, waarin de dans en de muziek één ervaring wordt. TIDE neem je niet alleen waar met je ogen en oren, maar ook met je huid en je hele wezen.

Choreografie & dans: Bára Sigfúsdóttir, compositie & muzikale uitvoering: Eivind Lønning, productie: GRIP, coproductie: kunstenwerkplaats Pianofabriek BE, met de steun van: kc NONA BE, Slaturhusid Egilsstadir IS, Reykjavik dance atelier IS en Scenehuset Oslo NO, met financiële steun van: Funding for Norwegian and Icelandic Collaboration, Art Council Norway, Vlaamse Gemeenschapscommissie en het Mobility Fund of the Nordic Culture Point, met dank aan: An De Hondt.

Klik hier voor meer informatie en kaarten.