zondag 11.06 zondag 16.07

Expositie Het Beste Amateurkunstwerk 2017

  • Beeldend

Van zondag 11 juni t/m zondag 16 juli zijn bij Muzerije de werken te bezichtigen van alle 60 deelnemers aan de verkiezing Het Beste Amateurkunstwerk 2017.

Kunstenaars uit Den Bosch en omgeving werden, in samenwerking met Roze Zaterdag, uitgedaagd om hun eigen draai te geven aan het thema 'Diversiteit'. Uit alle inzendingen zijn, door een professionele en onafhankelijke jury, vier winnaars gekozen:

De eerste prijs ging dit jaar naar Wim Kemp met een heel klein werkje van keramiek met een enorme kracht. Het laat een intieme eigen fantasiewereld zien die er mag zijn.

De tweede prijs werd door Giorgi Lutidze (10 jaar) in de wacht gesleept met zijn werk ‘Spaarpot’. Het beeld van keramiek is verhalend en vervreemdend. Het laat zien dat wat er ook gebeurt je sterk moet blijven. De jury vind het knap dat iemand die zo jong is zo’n krachtig werk neerzet.

De derde prijs is gewonnen door Yolanda Mauriks. Het ingezonden tweeluik in de vorm van een collage is qua thema erg sterk. De jury vindt dat ze met het werk een stevig statement neerzet, namelijk dat je mag zijn wie je bent.

De aanmoedigingsprijs ging naar Lieve Wierts (11 jaar). zij maakte 'Het monster van Slakkenstein’; een origineel werk van een monster dat bedekt is met slakken.

De groepsexpositie met werken van deelnemers aan de verkiezing “Het Beste Amateurkunstwerk” is gratis te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 17:00 uur bij Muzerije aan de Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. In de avond en in het weekend is Muzerije wisselend geopend. Indien geopend dan is natuurlijk de expositie ook te bezichtigen.

Foto's: Ben Nienhuis