zondag 12.11

'Textures' | Merijn Bisschops

Prisma Trio

  • Muziek

Met zijn ongerepte natuur en ongenaakbare schoonheid is IJsland voor veel kunstenaars een inspiratiebron. In zijn nieuwe compositie Textures verklankt de Nederlandse componist Merijn Bisschops zijn IJslandse reiservaringen. Bisschops verbleef op uitnodiging van Fljótstunga Artist in Residency in IJsland om foto’s te maken en om inspiratie op te doen voor de muziek.

Met ogenschijnlijke eenvoud heeft hij natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het landschap vastgelegd. De muziek die Bisschops componeerde bij de foto’s is zowel sereen als overweldigend. Haarfijn in elkaar grijpende klanktexturen en lagen van minimalistische ritmiek vertolken de oerkrachten die het landschap hebben gevormd. 

Audiovisueel kunstenaar en componist Merijn Bisschops (1981) slaagt er steeds in om de meest uiteenlopende kunstvormen in zijn werk te verbinden.

De uitvoering van Textures door het Prisma strijktrio (violiste Janneke van Prooijen, altvioliste Elisabeth Smalt en cellist Michiel Weidner) is een kleurrijke concertervaring waarin muziek en fotografie elkaar vleugels geven.

Voorstellingen:
15:30 - 16:00 uur
17:00 - 17:30 uur

* Geen in- en uitloop mogelijk tijdens dit concert. 

Deze voorstelling is onderdeel van November Music.
Klik hier voor meer informatie en kaarten.