zondag 13.08

Uitreiking Fontys Entreeprijzen 2017

  • Dans
  • Overig
  • Musical
  • Muziek
  • Theater

De Fontys Entreeprijs biedt daar net afgestudeerde studenten de kans hun talenten aan de dag te leggen… en ze branden van enthousiasme! Elke dag van Theaterfestival Boulevard is er de mogelijkheid de jonge talentvolle kunstvakdocenten en uitvoerend kunstenaars te bekijken. Ook dit jaar is het programma weer uitermate divers: van circus tot conservatorium. Kom langs bij Muzerije en kijk dagelijks mee met de frisse ogen van de netafgestudeerde studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

De Entreeprijs blijkt een positieve invloed te hebben op de ontwikkeling en de ambities van het jonge talent. Tijdens Theaterfestival Boulevard 2016 won Nienke Nillesen de Fontys Entreeprijs, waarna ze onder artistieke en productionele begeleiding nogmaals aan voorstelling werkte. Nu is haar voorstelling “Masai” uitgegroeid tot een programmaonderdeel in 2017. Op deze manier draagt de Entreeprijs een steentje bij aan het culturele klimaat in Noord-Brabant.

Op zondagmiddag 13 augustus 2017 zullen om 14:00 uur bij Muzerije, wat tijdens het Theaterfestival Boulevard is omgedoopt in Fontys Theater, de 'Entreeprijzen 2017' door burgemeester Ton Rombouts worden uitgereikt aan twee studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

De uitreiking van de prijzen voor de afstudeervoorstelling van de studenten, vloeit voort uit de al tien jaar bestaande samenwerking tussen Theaterfestival Boulevard en Fontys Hogeschool voor de kunsten.

Een vakkundige jury o.l.v. Jur van der Lecq (juryvoorzitter, sector-leider Theater bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten) en Herma Tuunter (juryvoorzitter, sector-leider Dans bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten); Anneke van der Linden (programmeur De NWE Vorst en Theaters Tilburg), Jackie Smeets (Talentmakelaar Via Zuid), Lucas Kastelijn (beeldend kunstenaar), Nicoline Soeter (componiste en programmeur Toonzaal), Marc Eysink Smeets (directeur Festival Circolo) en Wim Selles (componist en muziekproducer) beoordeelt deze producties tijdens het festival.