vrijdag 06.10

Popronde 2017

  • Muziek

In september is de nieuwe editie van de Popronde van start gegaan! Het jaarlijks reizende muziekfestival strijkt deze herfst neer in 41 steden door het hele land en op vrijdagavond 6 oktober is ‘s-Hertogenbosch aan de beurt.

Bij de Popronde krijgen jonge bands de kans speelervaring op te doen buiten hun eigen regio. Hierdoor kunnen ze de opstap maken naar een groter publiek. Bekende oud-deelnemers? Die zijn er genoeg:Racoon, Kensington, De Staat, Chef' Special en John Coffey, om er een paar te noemen. Kortom: een mooie kans om de muzikale helden van morgen gratis in de kroeg bij jou om de hoek te zien.

Ook tussen de Popronde acts door kun je van muziek genieten. Studi073 verzorgt optreden van singersongwriters Anne van Damme en Sophie van den Oetelaar.

Blok vrijdagavond 6 oktober dus in je agenda en swingen in Duketown.

In Muzerije staan de volgende acts geprogrammeerd:

Amber Gomaa
In 2015 maakt ze haar debuut als solo artiest, maar ze is zeker geen nieuw gezicht in de muziekscene. De single I want it van haar eerste EP levert haar in 2015 de titel 3FM Serious Talent op. In 2016 verschijnt vervolgens haar debuutalbum, dat zowel zuivere popsongs, pompende R&B tracks en prachtige gevoelige ballads bevat.

Dandelion
Deze nieuwkomers bieden op hun debuutalbum ‘Everest’ een mix van fenomenale samenzang, catchy én betekenisvol songwriterschap en de juiste dosis grooves en vuigheid om je genadeloos in te palmen.

The Howlin
Sommige bandleden zijn gepassioneerde ols skool Hip Hop fans, anderen luisteren het liefst naar Alternative, maar allemaal zijn ze het eens over hoe heerlijk Folk en Rock zijn. Hun eigen muziek is dan ook een beetje van alles. Want kiezen is toch saai?