dinsdag 20.02

Opening expositie 'Klimaat scheppen'

van groep 5/6 en 7/8 uit project Klas en Kunst

  • Beeldend
  • Kunst
Tijd 14:15 - 15:00 uur Locatie't Schrijverke, Patagonstraat 1
5237 NE 's-Hertogenbosch

"Het is ons gelukt om de wolken in een potje te stoppen, om kleuren en vormen te maken die niet bestaan in het klimaat."

Samen met Eva de Man van Muzerije hebben leerlingen van groepen 5/6 en 7/8 een aantal weken een beeldend kunstproject gedaan met als thema 'OER-weer' en 'wat een weer is het weer'.

Oene van Geel heeft prachtige werken gemaakt genaamd  'Dageraad in roest' en 'Motorkap'. Deze werken worden opgenomen in de kunstuitleen. Angela Haas maakte er schitterend werk bij uit details van de weerhelmen die de leerlingen maakten.

De feestelijke opening van de expositie start in de teamruimte van Kindcentrum 't Schrijverke. En of dat nog niet bijzonder genoeg is, zal ook burgemeester Mikkers een bezoekje brengen aan de expositie.

De kinderen omschreven het project zo:

We stopten de wolken in een potje, dit was een hele klus. We vingen de kleuren van de wolken en draaiden de deksel dicht.Vervolgens maakte we een weersgebeurtenis op een sheet. Een sheet is een doorzichtig vel net zo helder als water of glas. We kozen vormen en bewegingen uit de natuur. Vervolgens maakten we proefjes met wasco en stift waar we vormpjes uit knipten voor extra diepte en schaduw.