maandag 19.03

Marijn Graven - Narziss I Hildegard I Goldmund

Onderdeel van Festival CEMENT

  • Theater

Hermann Hesse schreef zijn roman Narziß und Goldmund in 1930. Het verhaal, dat speelt in de Middeleeuwen, werd wereldwijd omarmd door lezers en is voor velen nog steeds een lievelingsboek. Hildegard von Bingen, geboren in 1098, wordt gezien als de eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek en is bovendien de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is.

Regisseur Marijn Graven plaatst deze vrouw tussen de twee beroemde romanpersonages en reist samen met haar acteurs, vormgever en componist door tijd en ruimte om hun persoonlijke, kosmische verbinding met dit rijke materiaal te ontdekken. Vervolgens nemen de makers het publiek mee in een muzikale zoektocht naar het samenbrengen van hart en hoofd.

Vorig jaar maakte Marijn de Festival Cement productie de Elyzeesche velden, een gelukzalig oord en won de André Veltkamp en de AHK Eindwerkprijs 2017 met de afstudeervoorstelling de Louteringsberg, dit jaar ook te zien tijdens Festival Cement.

Marijn Graven studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij regisseren ligt. Marijn geeft een geheel eigen kleur aan repertoire en put in haar regies uit een rijke bron aan literatuur, repertoire, beeldende kunst, symboliek en uit een spirituele invalshoek.

Concept en regie: Marijn Graven, decor- en kostuumontwerp: Maartje Prins, tekst en spel: Babette Engels, David van Uuden, Jordy Vogelzang, productie: Geertje Spaan, geluidsontwerp en muziek: George Dhauw, fotograaf publiciteitsfoto: Maartje Prins. Een coproductie van Festival Cement en Het Zuidelijk Toneel. Een voorstelling in het kader van PLAN.

Ticket en meer info: www.festivalcement.nl