maandag 06.08

Dag

Onderdeel van Theaterfestival Boulevard

  • Muziek
  • Theater

Muziektheatervoorstelling Dag stoelt op de intrigerende toneeltekst Happy Days van Samuel Beckett. Het kale toneelbeeld: Winnie zit in het midden van een heuvel, tot boven haar middel ingegraven. Is het een grafheuvel in wording? Haar man Willie zit vlak achter de heuvel, maar toch kunnen ze elkaar moeilijk bereiken. De wanhopige behoefte om te communiceren, hoe onvolmaakt ook, staat voor Willie centraal. Al pratend vergaat zo dag na dag.

Een beeld van twee mensen die letterlijk ver uit elkaar zijn komen te staan maar nog altijd bij elkaar horen.

Dag laat horen hoe Winnie zich wanhopig verschanst in de onvolmaaktheid van taal. Liever praten dan zwijgend beseffen hoe eenzaamheid en doodsangst groeien.

Meer info en tickets vind je hier.
 

Deze voorstelling is onderdeel van de Fontys Entreeprijs.
Tien studenten presenteren elk jaar hun afstudeervoorstelling op Theaterfestival Boulevard. Ze zijn vooraf geselecteerd door een commissie die bestaat uit medewerkers van FHK en het theaterfestival. Er zijn twee winnaars, één voor uitvoerend kunstenaar en één voor kunstvakdocent. De geselecteerde afstudeervoorstellingen zijn op bovenstaande momenten te zien tijdens Theaterfestival Boulevard. Dit biedt studenten een unieke kans om zich te presenteren aan een breed publiek en het vormt voor hen een springplank naar de beroepspraktijk. Een deskundige jury kiest de winnaars van de Entreeprijs. Beide winnaars van de Entreeprijs krijgen begeleiding om hun voorstelling door te ontwikkelen.