zondag 07.06

Nog tot en met zo 7-6: Week van de Amateurkunst (WAK) in ’s-Hertogenbosch

Van vrijdag 29 mei t/m zondag 7 juni 2015

  • Beeldend
  • Dans
  • Kunst
  • Vocaal
  • Muziek
  • Theater

In de Week van de Amateurkunst (WAK) worden in gemeenten door heel Nederland activiteiten georganiseerd waarbij de passie en het plezier van de amateurkunst centraal staan. Optredens, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer! In de gemeente ’s-Hertogenbosch coördineert De Muzerije de activiteiten in deze week vol met exposities en optredens van Bossche amateurkunstenaars die hun hart hebben verpand aan schilderen, keramiek, dansen, muziek of theater maken.

In de gemeente ’s-Hertogenbosch beginnen we de WAK al een dag eerder en wel op vrijdagavond 29 mei. Deze avond zal www.cultuurbosch.nl, hét podium voor amateurkunst in de gemeente ’s-Hertogenbosch, feestelijk gelanceerd worden bij Theater aan de Parade! Gezien deze avond in het teken van de amateurkunst staat, is dit tevens het officiële openingsmoment van de WAK 2015!

Tijdens de WAK is er aanbod voor alle leeftijden. Voor jongeren is er bijvoorbeeld het muziekpodium “Mixed & Music” (30-5). Met optredens van de kersverse bands van IkBand, winnaars van Voor Talent Wordt Geklapt en deelnemers aan projecten zoals Kunstbende, Popsport en talentenshows van scholen en opleidingen in de stad. Houd je meer van dans? Tijdens Flow Fever (31-5) worden er bij De Muzerije breakdance battles en workshops georganiseerd en zijn er diverse optredens te zien. Alvast in zomerse sferen komen? Young-o en jeugdslagwerkgroepen van Harmonie Odio geven op zondag (31-5) een swingend sambaconcert in café zaal Den driehoek in Vinkel. Stilstaan is onmogelijk!
 

De WAK is ook dé gelegenheid om eens aan te sluiten bij een open repetitie of workshop van één van de vele verenigingen in onze gemeente. Zo kun je op maandagavond (1-4) meezingen met Het Koor in de Azijnfabriek, op woensdagavond (3-4) met Geluk is geen Jurk in De Muzerije, op donderdagavond (4-6) met vrouwenkoor Ongehoord in Park Eemwijk of neem op vrijdagavond (5-6) een accordeon in de handen bij accordeonvereniging Accordag.

Wegens succes ook dit jaar weer bij De Muzerije: “The Stage is Yours”. Tijdens dit open podium op de dinsdagavond (2-6) zal het Wijktheater een programma vol met muziek, zang, en dans verzorgen.

Vrijdag 29 mei, zaterdag 30 mei en vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni staan in het teken van theater. Diverse regisseurs van o.a. De Muzerije hebben met hun kinder-, jeugd- of volwassenengroep een theaterstuk voorbereid. Kom kijken naar de voorstellingen “Nu met ondertiteling graag”, “Eindpresentatie van Lieve van Tuil” en “Familie”. Sommige van deze voorstellingen zijn gratis, anderen kosten €7,50.

Zoals ieder jaar kun je ook deze WAK weer binnenlopen bij De Muzerije en deelnemen aan één van de vele open lessen. Van viool tot ballet en van theater tot keramiek. Je bent van harte welkom!

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op www.de-muzerije.nl of www.facebook.com/muzerije.