vrijdag 05.10

Popronde 2018

  • Muziek

In september is de nieuwe editie van de Popronde van start gegaan! Het jaarlijks reizende muziekfestival strijkt deze herfst neer in 41 steden door het hele land en op vrijdagavond 5 oktober is 's-Hertogenbosch aan de beurt.

Bij de Popronde krijgen jonge bands de kans speelervaring op te doen buiten hun eigen regio. Hierdoor kunnen ze de opstap maken naar een groter publiek. Bekende oud-deelnemers? Die zijn er genoeg!

Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Rondé, Roosbeef, Kensington, The Brahms, Pauw, Lucky Fonz III en Haevn om er een paar te noemen. Kortom: een mooie kans om de muzikale helden van morgen gratis in de kroeg bij jou om de hoek te zien!

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

Popronde Programmering@ Muzerije:

Esther de Jong | 20:00 uur
Esther de Jong (Dokkum, 1994) schrijft Nederlandse dagboekmuziek. Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld; daar waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven. Want tja, ze houdt nu eenmaal van graven.

Janna Lagerström | 21:30 uur
Kleine collages van woord en klank vormen de liedjes die Janna Lagerström sinds 2011 maakt. Ze keert zichzelf, haar gedachtegang en haar dromen binnenstebuiten en daar komt muziek uit die zich het best laat omschrijven als dromerige poëzie-pop.

Eva van Pelt | 22:45 uur
Eva van Pelt (1992) is een Brabantse zangeres en maker die afstudeerde aan de Rockacademie. Zij beweegt zich in het spannende grijze gebied tussen popmuziek en theater, en laat zich inspireren door artiesten als Wende Snijders en Roosbeef. Debuutalbum ZWART (2016) bracht een nieuw geluid in het Nederlandstalige muzieklandschap. Donker, fris, eigenwijs.

Studi073 Support Acts @ Muzerije:

Johan van Bommel | 19:30 uur & 22:15 uur
Johan van Bommel laat van zich horen met een mix van rock, rap, spoken word en een beetje gekte. Wat het juist weer heel normaal maakt. Want zo is Johan gewoon! Je kent hem misschien al als frontman van Spelfout, maar vanavond staat hij solo zijn mannetje.

Fall~ 20:45 uur
Fall~ aka Maury van Loon neemt haar publiek mee op een surrealistische reis door haar wereld. Kleine pianoklanken worden gecontrasteerd met grootse elektronische dieptes. Maury studeerde in 2015 af met een First Class Honours Degree in Music: composition aan de Universiteit van Plymouth in Engeland met een eervolle onderscheiding in creatieve uitvoering. Tijdens haar studie schreef ze onder andere muziek voor de speelfilm Jannertown van regisseur Guy Brasher, om vervolgens twee jaar later met haar eigen debuut korte film Dianthus de eerste stap te nemen in het combineren van de muzikale en visuele elementen van Fall~. Met haar reeds uitgebrachte EP SECOND. maakt Maury zich klaar voor de volgende transitie.

Kijk voor meer informatie over Fall op: www.fallsomnia.com.

Klik hier voor meer informatie over de Popronde en overzicht van alle acts in Den Bosch.