donderdag 14.03

WimBoekToe

  • Overig
  • Literatuur
Tijd 20:00 - 22:00 uur Prijs € 12,50 LocatieBabel, Hinthamerstraat 74
5211 MR 's-Hertogenbosch

Literaire Talkshow met gastheer Wim Daniëls die bekende en aankomende literaire talenten voorstelt aan het publiek.

Hanneke Hendrix schrijft hoorspelen, columns (voor tijdschrift &C) en 'Aswoensdag' is haar derde roman. Deze gaat over mantelzorg voor een dementerende moeder met wie ze lange tijd een slechte relatie had, maar ook over ivf en kinderloosheid 'een ongeoorloofd verdriet'. In een tijdsbestek van 17 dagen rond aswoensdag en tussen de levendige passages over carnaval door beschrijft Hendrix hoe de band met haar moeder versterkt terwijl ze zelf de grip op haar eigen relatie en werk kwijt raakt.

De tweede gast van Daniëls is Judith Maassen. Haar boek 'Het nabestaan van Anna Portier', vers in de winkels. is afwisselend ontroerend, hard en droogkomisch. In korte zinnen met veel zeggingskracht vertelt Judith Maassen over waarom een schildpad geen goede hond is, over rouw en over het sterven van je eigen, hoogstpersoonlijke dood.

Vers van de pers: Joris van Casteren. Hij schreef het boek 'Moeders lichaam, het opzienbarende verhaal van Piet van der Molen die zijn overleden moeder 2,5 jaar lang verborgen hield. Joris van Casteren raakte gefascineerd door dit voorval en zocht Piet op. Het boek verscheen op 28 februari, beiden waren de avond voorafgaand te gast bij DWDD.

Klik hier om kaarten te kopen. Inloop vanaf 19:30 uur. Het entreeticket kun je aan de bar inwisselen voor een gratis pauzedrankje.

WimBoekToe is een samenwerking tussen Babel en boekhandel Adr. Heinen.