maandag 03.06 zondag 30.06

Overzichtsexpositie deelnemers Het Beste Amateurkunstwerk 2019

  • Beeldend
  • Overig
  • Kunst

Anders dan vorig jaar, is er dit jaar gekozen om een thema te koppelen aan de zoektocht naar Het Beste Amateurkunstwerk. Dit heeft alles te maken met de samenwerking die Babel aangaat met Bosch Parade. De ‘botenparade’ eert aankomende editie Jeroen Bosch door middel van een beeldend verhaal wat een universele fabel vertelt over de altijd doorgaande vernieuwing. Bosch was de allereerste genreschilder die het gewone volk een volwaardige plaats gaf in zijn schilderijen en was daarmee zijn tijd ver vooruit. De wedstrijd Het Beste Amateurkunstwerk heeft hier op ingehaakt met het thema: (in) beweging.

Nog tot 20 mei kunnen amateurkunstenaars uit 's-Hertogenbosch en omgeving werken inzenden binnen dit thema. Per deelnemer wordt er door Babel één kunstwerk geselecteerd voor deelname aan de wedstrijd.

Alle geselecteerde werken zullen gedurende de hele IkToon maand (juni 2019) te zien zijn in een overzichtsexpositie bij Babel aan Hinthamerstraat 74.

Op maandag 3 juni 2019 vindt de feestelijke opening plaats, maken we de uitslag bekend en worden de prijzen voor de eerste plaats, tweede plaats, derde plaats en de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Zij ontvangen allen een tegoedbon van onze sponsor De Kwast. De winnaar van de eerste prijs wint daarnaast de felbegeerde titel, twee tribuneplaatsen tijden Bosch Parade, een gratis cursus én een solo-expositie bij Babel!

De verkiezing van Het Beste Amateurkunstwerk is een initiatief van Babel en onderdeel van iktoon.