zondag 03.11

Michel van der Aa - For the time being / Transit

Onderdeel van November Music

  • Muziek
Tijd 13:30 - 14:00 uur Prijs € 22,00 LocatieBabel, Hinthamerstraat 74
5211 MR 's-Hertogenbosch

Nieuw Amsterdams Peil brengt een programma met een tweetal werken van componist Michel van der Aa met wie violist Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis al jaren nauw samenwerken. Michel van de Aa behoort op dit moment tot een van de meest gerenommeerde en gelouterde Nederlandse componisten.

In het driedelige For the time being put Van der Aa inspiratie uit gedichten van de Schotse Carol Ann Duffy. In 2009 werd Duffy uitgeroepen tot Poet Laureate of the United Kingdom, als eerste vrouw en lesbienne ooit. Voor de uitvoering van deze intens poëtische cyclus krijgen Hulst en Bouwhuis gezelschap van sopraan Bernadeta Astari en contrabassist Dario Calderone.

Daarnaast brengt Bouwhuis de indrukwekkende pianoperformance Transit van Michel van der Aa. In dit werk koppelt Van der Aa zijn pianocompositie Just Before aan zijn film Passage uit 2002. Het fysieke en theatrale pianowerk kent zowel lyrische momenten als ostinato's die de roffel van een specht lijken te evenaren.

In de performance Transit gaan de actuele bewegingen van de pianist een wonderlijke interactie aan met de bewegingen van de filmacteur op het scherm, Helemaal volgens Van der Aa-recept die natuurlijk ook bij het concert aanwezig is.

Tijden onder voorbehoud.

Programma
Michel van der Aa - For the time being
Uitgevoerd door Heleen Hulst, Gerard Bouwhuis, Bernadeta Astari en Dario Calderone. 

Michel van der Aa - Transit
Uitgevoerd door Gerard Bouwhuis

Deze voorstelling is onderdeel van November Music. Klik hier voor kaarten.