zondag 28.06

Van 5-6 t/m 28-6 :Festival "Er hangt iets in de lucht"

Internationaal festival beeldende en podiumkunsten

  • Kunst

Tijdens het nieuwe en internationale festival Er hangt iets in de lucht worden beeldende en podiumkunsten op een bijzondere manier met elkaar verbonden tot experimentele en unieke settings. Onderscheid tussen (inter)nationale professionele- en amateurkunst, gearriveerd en aanstormend talent wordt niet gemaakt. De combinatie ervan leidt tot spannende ideeën en uitwerkingen. Het publiek wordt uitgedaagd om vooroordelen los te laten en zich te laten verrassen door het mee te maken.

Met ons crowdfundingproject willen we ook personen die vroeger succesvol waren en nu niet meer ‘meedoen’ in de samenleving de mogelijkheid bieden om naar ons festival te komen. Deze mensen zitten veelal in schuldsanering. Samen met de landelijke schuldhulpverlener Zuidweg & Partners van Jacqueline Zuidweg (zakenvrouw van het jaar 2012) weten we deze mensen te vinden, zodat we ze kunnen verblijden. We willen ze ‘even’ anders laten kijken, laten verrassen, het gevoel delen dat Er iets in de lucht hangt…!

De expo van internationale beeldende kunst wordt samengesteld door de curatoren Pieter van Leeuwen (NL) en Frans Daels (BE). Zij assembleren kunstwerken van ruim 60 kunstenaars tot inspirerende settings waar podiumkunstenaars optreden.

Werk van onder andere Rob Scholte, John Körmeling, Jan Rademakers, Ruud Dijkers, Gummbah, Messieurs Delmotte, Ignar Ingelsom en Pieter Bas.

Performances van Jeroen Kant, Mathijs Leeuwis, Yanou van Ermen, maar ook Klaartje van Veldhoven en Bert van den Brink, Poet3O en Theaterkoor Tot&Met!