Keramiek | januari 2018

Voor volwassenen Vol, neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Maandag Dagdeel Avond Duur 15 lessen Periode 15-1-2018 t/m 14-5-2018 Lestijd 19:30 - 22:00 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Manita Kieft
Manita Kieft
Docente KeramiekManita (1961) heeft van 1980-1985 Hogeschool voor de kunsten ’s-Hertogenbosch (keramische vormgeving) gevolgd en van 1990-1994 de Design Academy te Eindhoven (productontwerpen). Manita Kieft exposeert regelmatig in galeries en musea in binnen- en buitenland. Zij werkt incidenteel in opdracht, maar haar werk concentreert zich vooral op toegepaste producties en autonome werken in haar atelier …
 
Keramiek
Klei is ongelofelijk veelzijdig. Je kunt het kneden, uithollen, draaien, vervormen, opbouwen, gieten en inkleuren. Bij keramiek leer je boetseren, draaien, handvormen maken, mallen maken en gieten. De uitdaging is natuurlijk om diverse technieken te combineren in één vorm.

Hoe werkt het?
In deze cursus leer je al doende diverse keramische technieken, waarmee je een eigen of gezamenlijk gekozen thema kunt gaan verbeelden. Naast technische aspecten staat het goed leren kijken en het ontwikkelen van de fantasie centraal.

De klei en andere materialen die je gebruikt tijdens de cursus zitten in de prijs inbegrepen. Wel komen er extra kosten bij voor het stoken van je werk. Dat is €1,50 per stook per kilo. De docent kan je precies vertellen hoe het in zijn werk gaat.

Muzerije heeft een draailokaal met 12 draaischijven. Daarnaast is er een goed geoutilleerd en ruim handvormlokaal. Ook de aparte glazuurruimte is voorzien van alle benodigdheden.