Huisgenoot

Egyptische Buikdans | Kennismaking

Door Egyptische Buikdansschool Naima Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Maandag Dagdeel Avond Datum 4-9-2017 Lestijd 19:15 - 20:30 (75 min) Locatie Schilderstraat 33
5211 NB, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Marieke van Beek
Marieke van Beek
Huisgenote Na'ima (Marieke van Beek) is een enthousiast en gepassioneerd dansdocente. Haar lessen kenmerken zich door een aanstekelijk dansplezier, een gedegen kennis en een uitstekende muziekinterpretatie. Na'ima gaat uit van de Egyptische dans als basis en maakt uitstapjes naar de dansstijlen van de Maghreb (Marokko, Algerije en Tunesië), Turkse en Westerse buikdans.
 
Egyptische Buikdans, basis
Buikdansen is heerlijk om te doen, het ontspant je en maakt blij. Deze vrouwelijke dansvorm gaat over soepel meebewegen met Oriëntaalse muziek. De oorsprong ligt in Egypte maar tegenwoordig wordt er over de hele wereld gebuikdanst. Naima (Marieke van Beek) is een plezierig en vakkundige docent. Ze reist regelmatig naar Egypte voor optredens en lessen. Haar danstechniek is goed onderbouwd en gebaseerd op het authentieke buikdansen uit Egypte. Wees welkom!

Hoe werkt het?
In de kennismakings cursus staat het dansplezier centraal. Je leert enkele basistechnieken. Daardoor kun je ervaren hoe goed het doet om vanuit buik en heupen te bewegen. Leeftijd, bouw of souplesse zijn niet van belang. Het gaat om je dansgevoel. Ook maak je kennis met de Oriëntaalse dansmuziek. Door het kwartnoten-systeem heeft buikdansmuziek haar eigen klankkleur. Je leert hoe je erop kunt dansen.

Kijk hier voor meer informatie over de Egyptische Buikdansschool Naima.