Huisgenoot

Klassiek ballet/spitzen

door danserswijk Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Vrijdag Dagdeel Ochtend Datum 8-9-2017 Lestijd 09:00 - 10:15 (75 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Dimitra Kolokouri
Dimitra Kolokouri
Huisgenote Dimitra is in Griekenland op jonge leeftijd gaan dansen. Ze is afgestudeerd aan 'The State School of Dance' in Athene en heeft vervolgens de dansacademie in Tilburg afgerond. Van 2011 tot 2016 is ze danseres bij choreografe Isabelle Beernaert geweest.
 
Klassiek ballet / spitzen
Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. We werken aan een goede lichaamshouding, kracht, souplesse, coördinatie en doorzettingsvermogen. De techniek staat hierbij, naast uitstraling en muzikaliteit, voorop. Het sterk worden, bewustwording van, en het juiste gebruik van je spieren kan je ook goed helpen in het dagelijks leven.

Hoe werkt het?
De klassieke les begint met een serie oefeningen aan de barre. Na deze uitgebreide uitgebalanceerde warming up gaat de les verder in het midden. Springen, draaien en andere danskombinaties komen hierbij aanbod waarbij de klassieke ballettechniek en het dansgevoel verder worden ontwikkeld. We zijn voorjaar 2016 begonnen met dansen op spitzen.

Klik hier voor meer informatie over Danserwijk