Huisgenoot

Le Corbusier en tijdgenoten

door Ruud Lammerink Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Woensdag Dagdeel Ochtend Datum 11-4-2018 Lestijd 10:00 - 12:00 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Ruud Lammerink
Ruud Lammerink
Ruud studeerde aan de AKI in Enschede en de Jan van Eijck Academie in Maastricht. Hij geeft cursussen kunst- en architectuurgeschiedenis. Vanaf 2008 zijn musea van Limburg en Brabant zijn lespodium en telt Kunstenarchitectuurgeschiedenis meer dan 250 deelnemers.Ook organiseert hij excursies naar musea en begeleidt Ruud meerdaagse kunstreizen naar Europese steden.
 
Le Corbusier en Tijdgenoten
Er is vermoedelijk geen architect die zo duidelijk zijn stempel heeft gedrukt op de architectuur van de 20ste eeuw als Le Corbusier. Niet alleen zijn particuliere woningen maar ook zijn sociale projecten en zijn religieuze architectuur tonen nog steeds zijn onvoorstelbare veelzijdigheid. In elk gebouw vind je het streven naar een ideaal, steeds weer zie je dat de opgave opnieuw werd doordacht. Overal ontmoet je een architect die gedreven werd door het idee van vernieuwing en overtuigd was dat architectuur een bijdrage kon leveren aan de verbetering van de samenleving. Le Corbusier inspireerde architecten en kunstenaars, reisde als ambassadeur van het moderne de wereld rond en formuleerde de paradigma's van de nieuwe architectuur. In zekere zin was hij een Renaissance mens, een humanist die niet altijd goed begrepen werd.

Hoe werkt het?
Deze cursus geeft een beeld van Le Corbusier en zijn tijd. Vier woensdagochtenden van 10:00 tot 12:00 uur. Lesdata: 11, 18, 25 april en 02 mei. Kosten € 75,- .

Klik hier voor meer informatie over Ruud Lammerink .