Huisgenoot

Lindy Hop | Level 1A

door JazzOut Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Dinsdag Dagdeel Avond Datum 29-5-2018 Lestijd 19:30 - 20:30 (60 min) Locatie Schilderstraat 33
5211 NB, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Eveline van Lievenoogen & Danny Merkelbag
Eveline van Lievenoogen & Danny Merkelbag
Danny Merkelbag & Eveline van Lievenoogen Danny (1983) danst Lindy Hop sinds 2013. Hoewel hij dacht dat hij niet kon dansen, ontdekte hij een onverwacht talent in zichzelf. In een paar jaar tijd transformeerde hij in een creatieve, gepassioneerde, geïnspireerde en technisch danser. Danny staat uren op de dansvloer om zoveel te dansen als …
 
Lindy Hop Level 1A
Dit level is voor absolute beginners. Lindy Hop is een energieke dans uit de jaren ‘30 waarbij improvisatie en plezier hebben een grote rol speelt. Van origine wordt Lindy Hop gedanst op Swing Jazz uit die tijd. In onze lessen komt dan ook deze muziek naar voren, samen met meer Swing uit de latere jaren.

Hoe werkt het?
Binnen 10 lessen leer je de basismoves van Lindy Hop. Lindy Hop is een partnerdans uit de jaren ‘30, ontstaan in Harlem, New York. We werken aan de Bounce, de basispassen en een variatie aan moves, na enkele lessen kun je al een hele avond swingen op de dansvloer. Het is mogelijk om je individueel in te schrijven voor deze cursus, we houden wel rekening met het leider-volger-ratio. Het is daarom altijd beter om gezamenlijk als leider en volger in te schrijven.
Naast de basiscursus bieden we regelmatig workshops waarin je andere onderdelen van Lindy Hop en Swingdans kunt leren zoals Aerials, Boogie Woogie, Blues, Styling.... Kosten: € 80 / €65 (studenten).

Klik hier voor meer informatie over JazzOUt.