Van schets tot schilderij | januari 2019

Voor volwassenen Vol, neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Donderdag Dagdeel Avond Duur 15 lessen Periode 17-1-2019 t/m 16-5-2019 Lestijd 20:00 - 22:30 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Janus Metsaars
Janus Metsaars
Janus heeft de kunstacademie in 's-Hertogenbosch gevolgd. Sindsdien werkt hij als zelfstandig kunstenaar in zijn atelier en exposeert in galeries, kunstbeurzen en musea. Sinds 1989 geeft hij les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Door zijn ruime ervaring is lesgeven een levende inspiratie waarbij cursist centraal staat. Diverse oudleerlingen zijn inmiddels in het vak werkzaam.
 
Van Schets tot Schilderij
Een cursus voor iedereen die graag wil tekenen en schilderen. Voor de beginners is er ruimte om hun talenten te ontdekken. Voor de gevorderden is er de mogelijkheid om hun talenten te ontplooien.

Hoe werkt het?
Bijna elk kunstwerk begint als schets van potlood of houtskool op papier. Vanzelfsprekend vormt schetsen dan ook het vertrekpunt van deze cursus, want door te schetsen onderzoek je snel een onderwerp. Je zet een compositie op en schept met behulp van licht en donker de illusie van ruimte. Met deze vaardigheden ga je vervolgens aan de slag met acrylverf. Bij het maken van je schilderij zijn de belangrijkste aandachtspunten: het materiaal leren kennen en kleuren mengen. Je maakt kennis met verschillende mogelijkheden. Daarom werken we zowel naar de waarneming, als naar foto.

Materiaalkosten zijn inbegrepen in de cursusprijs.