Huisgenoot

Qigong

door Ruud Raaijmakers Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Woensdag Dagdeel Avond Datum 29-8-2018 Lestijd 19:15 - 20:30 (75 min) Locatie Schilderstraat 33
5211 NB, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Ruud Raaijmakers
Ruud Raaijmakers
Huisgenoot Ruud beoefent sinds 1986 Taiji en Qigong en heeft een therapiepraktijk medische Qigong in Vught. Zijn belangrijkste leraar was de legendarische meester Dr. Shen Hongxun. Bij hem volgde Ruud meer dan 20 jaar les. In zijn lessen is Ruud gericht op het energetische- en spirituele aspect van Taiji en Qigong.
 
Qigong
Qigong (ook wel geschreven als Chi Kung); Chinese oefeningen die gericht zijn op versterking van de gezondheid en spirituele ontwikkeling.

Hoe werkt het?
Qigong is de verzamelnaam voor Chinese oefenmethoden zijn geworteld in de Traditionele Chinese Geneeswijzen en verschillende spirituele tradities. In de lessen worden overwegend E Mei oefeningen onderwezen: een qigongmethode die naar het gebergte is vernoemd waar deze is ontwikkeld. E Mei Qigong combineert houding, beweging, ademhaling en aandacht. De oefeningen intensiveren de levenskracht, qi, en maken die voelbaar. De qi wordt via een stelsel van meridianen via het buikcentrum (onderste dantian) geleid naar de lichaamsuiteinden. Met de intensivering van de levenskracht zuivert het lichaam zich in toenemende mate van ziekteverwekkende factoren en wordt flexibeler en ruimer. Tevens neemt de mentale kracht toe en de geest wordt helderder en opener.
De 15 lessen bestaan uit twee onderdelen: bewegingsoefeningen en meditatie. Kosten hiervoor zijn € 119,-.
Klik hier voor meer informatie over de lessen van Ruud.
Of stel je vraag via de ‘neem contact op’-button