Tekenen en schilderen van planten en bloemen | februari 2019

Voor volwassenen Vol, neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Maandag Dagdeel Middag Duur 10 lessen Periode 4-2-2019 t/m 15-4-2019 Lestijd 13:30 - 16:00 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Sandra Klaassen
Sandra Klaassen
Sandra is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving ('s- Hertogenbosch). Sinds haar academietijd is Sandra zich gaan toeleggen op het illustreren van kinderboeken. Inmiddels is zij een gevestigde en veel gepubliceerde illustrator. Zij kreeg verschillende keren de 'Pluim van de Maand'. Haar werk wordt in meerdere landen erkend.
 
Botanisch illustreren
Het verbeelden van flora en fauna kent een zeer lange rijke geschiedenis en tot op de dag van vandaag is de natuur een grote inspiratie bron voor kunstenaars en vele kunstuitingen. Botanisch Illustreren/ Natuurhistorisch Tekenen is het natuurgetrouw en esthetisch weergeven van flora en fauna. Een botanische / natuurhistorische tekening laat de kenmerken zien die typerend zijn voor het betreffende onderwerp. Het is een accurate weergave, geen impressie.

Hoe werkt het?
In deze cursus leer je onder professionele begeleiding hoe een natuurgetrouwe tekening van een bloem/ plant of een ander element uit de natuur bijv. schelpen, veren tot stand komt. Er komen verschillende activiteiten aan bod zoals nauwkeurig observeren, schetsen, compositie, lichtval/ schaduw en kleurenleer, structuur en textuur. Ook maak je kennis met het gebruik van (kleur) potlood, aquarelverf, pen, inkt en pastelkrijt en verschillende papiersoorten. Niet het weidse landschap maar elementen uit de natuur dicht om ons heen staan centraal in deze cursus 'puur natuur'. Er wordt door Sandra veel aandacht gegeven aan kijken, ontdekken en tekenen. Zoals Sir David Attenborough zei "Het is onmogelijk om een goede tekening te maken als je geen kennis hebt van je onderwerp". Laat je inspireren door de fascinerende wereld van de natuur en leer hoe je je artistieke vaardigheden hierin verder kunt ontwikkelen. Kennis van tekenen is een voordeel maar geen voorwaarde om deel te nemen aan deze boeiende cursus. Sandra gaat uit van ieders persoonlijke vaardigheden en mogelijkheden. Enthousiasme en plezier in tekenen is het belangrijkste!

Materiaalkosten zijn inbegrepen in de cursusprijs.