Huisgenoot

Portret Boetseren voor beginners

door Marie-Louise van Schinkel Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Vrijdag Dagdeel Ochtend Datum 5-4-2019 Lestijd 10:00 - 13:00 (180 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Marie-Louise van Schinkel
Marie-Louise van Schinkel
Huisgenote Marie-Louise heeft in 2018 de Academie voor schone kunsten te Arendonk in België, richting beeldhouwen afgerond. Zij werkt in opdracht van particulieren en bedrijven die een portret voor een speciale gelegenheid willen vervaardigen. Haar portretten zijn ‘klassiek met een eigentijds sterk karakter’. Daarnaast geeft zij lessen portret-boetseren in klei.
 
Portret boetseren voor beginners
Kennis maken met klei en boetseren naar waarneming. Wat zie je? En hoe breng je dat in de klei? Een portret is een interpretatie van het model door de maker. Met een beetje techniek en creativiteit kom je erachter dat iedereen kan boetseren.

Hoe werkt het?
De acht bijeenkomsten werken op basis van een atelier. Dat houdt in dat iedereen op zijn eigen manier en eigen tempo werkt aan de opdrachten. Voor het maken van een portret is techniek, een beetje materiaalkennis en kijken in 3-D nodig, en dat kan iedereen leren. Door middel van aanwijzingen, opdrachten en inspiratiebronnen uit de kunstgeschiedenis en de aanwezigheid van een model, ontwikkel je je eigen vaardigheden voor het maken van een portret. Er is geen voorkennis nodig of ervaring op het gebied van ruimtelijk werken. Nieuwsgierigheid is meer dan genoeg! Leuk als je komt.
Kosten bedragen € 346,- (exclusief aanschaf klei )

Klik hier voor aanmelden of meer informatie over Marie Loise van Schinkel . Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de ‘neem contact op’-button.