Tekenen & Schilderen Mentorgroep | augustus 2019

Voor volwassenen Vol, neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Vrijdag Dagdeel Ochtend Duur 15 lessen Periode 23-8-2019 t/m 6-12-2019 Lestijd 09:30 - 12:00 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Janus Metsaars
Janus Metsaars
Janus heeft de kunstacademie in 's-Hertogenbosch gevolgd. Sindsdien werkt hij als zelfstandig kunstenaar in zijn atelier en exposeert in galeries, kunstbeurzen en musea. Sinds 1989 geeft hij les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Door zijn ruime ervaring is lesgeven een levende inspiratie waarbij cursist centraal staat. Diverse oudleerlingen zijn inmiddels in het vak werkzaam.
 
Tekenen & schilderen - mentorgroep
Al lang de wens om te tekenen en te schilderen, maar dacht je niet dat je het zou kunnen? Het kan wel!

Hoe werkt het?
Allerlei aspecten van het tekenen en schilderen krijgen in gerichte opdrachten de nodige aandacht. Meestal wordt gewerkt naar de waarneming: stilleven, foto's, voorbeelden uit de rijke kunstgeschiedenis, landschap, portret .
Iedere cursist wordt op zijn/haar niveau begeleid met als doel de eigen manier van werken op een prettige manier te onderzoeken en te ontwikkelen. Het samen werken in een groep is zeer leerzaam door elkaars werk te zien, te waarderen en te bespreken. Het bijzondere van deze groep is dat zowel beginners als gevorderden elkaar in hun eigen ontwikkeling stimuleren en inspireren.
Naast groepsopdrachten is het mogelijk om te werken aan een zelf aangedragen thema. Iedere deelnemer wordt persoonlijk begeleidt in gerichte opdrachten waarbij de rijke geschiedenis van teken en schilderkunst als uitgangspunt dient. Als het moment rijp is, kan je een traject afleggen met eigen opdrachten en aandachtspunten.
Materialen: potlood, houtskool, olie-pastel en acrylverf.

Materiaalkosten zijn inbegrepen in de cursusprijs.