Keramiek & Atelier | september 2019

Voor volwassenen Vol, neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Woensdag Dagdeel Ochtend Duur 30 lessen Periode 4-9-2019 t/m 6-5-2020 Lestijd 09:00 - 12:30 (210 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Susanne Silvertant
Susanne Silvertant
Susanne is afgestudeerd aan de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch en sindsdien heeft zij haar beeldende kunstpraktijk in een atelier in ’s-Hertogenbosch. In 1987 heeft zij de Cursus Pedagogische Didactische Bijscholing afgerond, en geeft ze les op verschillende creativiteitscentra. Susanne is een gedreven keramist, en weet hoe ze deze passie in haar cursus kan overbrengen.
 
Keramiek
Keramiek heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige kunstvorm met een enorm scala aan expressiemogelijkheden en manieren van bewerking. Klei is ongelofelijk veelzijdig. Je kunt ermee draaien, je kan klei met verschillende technieken opbouwen, je kunt een massieve vorm maken en die uithollen en je kunt klei vormgeven met behulp van een steunmal.

Hoe werkt het?
In deze cursus leer je al doende diverse keramische technieken, waarmee je een eigen of gezamenlijk gekozen thema kunt gaan verbeelden. Naast de technische kant wordt aandacht besteed aan het het goed leren kijken, het ontwikkelen van de fantasie en het vormgeven van ideeën. Decoratie- en glazuurmogelijkheden komen uitgebreid aan bod. We beschikken over een uitgebreid assortiment aan kant en klare glazuren, onderglazuren en engobes.
De begeleiding is individueel.
De klei en andere materialen die je gebruikt tijdens de cursus zitten in de prijs inbegrepen. Wel komen er extra kosten bij voor het stoken van je werk. Dat is €1,50 per stook per kilo. Je docent kan je precies vertellen hoe het in zijn werk gaat.
We beschikken over een draailokaal met 12 draaischijven en een goed geoutilleerd en ruim handvormlokaal. Er zijn 4 keramiekovens zodat je nooit lang op je werk hoeft te wachten.

Bij deze cursus kan je na 2uur onder begeleiding van Susanne nog 1,5 uur in ateliervorm zelfstandig doorwerken.