Huisgenoot

Mensenkennis - Gelaatkunde

door KarakterDiagnose Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Donderdag Datum 3-10-2019 Lestijd 10:00 - 12:00 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Margot van de Plas
Margot van de Plas
Margot van de Plas (1954) verdiept zich naast haar onderwijsloopbaan sinds 1997 in de relatie tussen de lichamelijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het karakter. Deze wordt volledig uitgewerkt door natuurwetenschappers, o.a. Della Porta, Darwin en Huter. Ze schrijft het eerste Nederlandstalige handboek over deze materie: ‘Ik zie het aan je’ (2001 en …
 
Mensenkennis - Gelaatkunde
Natuurwetenschappers zoals Charles Darwin en Carl Huter leren ons dat er een nauwe relatie bestaat tussen de ontwikkeling van lichaam, gedrag en persoonlijkheid. Met hun theorieën als uitgangspunt kun je een inschatting van iemand maken met betrekking tot zijn of haar sterke en zwakke kanten, manier van denken, communiceren, karaktereigenschappen, energie en gezondheid. Inzicht en kennis kunnen helpen bij zelfkennis, studiekeuze, partnerkeuze, beroepskeuze en lichamelijke, psychische en intellectuele groei. Elk seizoen is er een afgerond geheel van een cursus Mensenkennis van 4 ochtenden: Lichaamsbouw, Uitstraling en ziektebeelden, Hoofdvormen en Gelaatkunde. Je mag je per onderwerp opgeven.

Hoe werkt het?
De cursus Mensenkennis - Gelaatkunde laat je kennismaken met:
Les 1 - Geschiedenis, driedeling , huid en haar
Les 2 - Het voorhoofd - het denken
Les 3 - Het middengezicht - het voelen en willen
Les 4 - Het ondergezicht - het doen en volbrengen.
De praktische oefeningen hebben het principe ‘Mensenkennis begint bij zelfkennis’ en leidt vaak tot veel herkenning en plezier! Zorg voor een handspiegel en foto’s van verschillende gezichten. Het uitgebreide cursusmateriaal is inclusief.
Kosten bedragen 75,-. Lesdata: 3 en 31 oktober & 14 en 28 november 2019

Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de ‘neem contact op’-button.