Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

Wanneer maakt Babel haar cursusaanbod van het volgende seizoen bekend?
Het meest actuele cursus- en workshopaanbod staat altijd op www.muzerije.nl/alle-cursussen-en-workshops. Ruim voor de start van het nieuwe cursusseizoen zetten we ons aanbod online. Door het jaar heen bieden we vaak ook nieuwe cursussen aan. Check daarom regelmatig de website. Als je op de hoogte wilt blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dat kan onderaan deze pagina.

Wat voor niveau moet ik hebben om een cursus of workshop te kunnen volgen?
Babel is er voor iedereen. Daarom vind je cursussen en workshops voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Bij elke cursus en workshop staat het niveau aangegeven.

Zijn er kennismakingslessen? 
In principe is de eerste les een kennismaking. Bestaat een cursus of workshop uit tien, of minder dan tien lessen, dan is er geen kennismakingsles mogelijk. Je moet je vooraf inschrijven om mee te kunnen doen. Mocht het toch niet de juiste keuze zijn dan maak je dit – binnen twee dagen na de gevolgde les – kenbaar bij inschrijvingen@babeldenbosch.nl. Ga je de volgende les door of laat je niets horen, dan blijf je ingeschreven en dus betalingsplichtig voor de gehele cursus.

Bij individuele lessen is het ook mogelijk een kennismakingsles te volgen. De lestijd en dag stem je af in overleg met Babel. Aan het volgen van een individuele kennismakingsles zijn kosten verbonden. Een les à 30 minuten kost €22,50 voor kinderen en jongeren onder de 21 jaar en €27,23 voor 21 jaar en ouder. Wil je uiteindelijk een hele lessenreeks volgen, dan verrekenen we deze les met het totale lesgeld. Mail je gegevens en telefoonnummer naar inschrijvingen@babeldenbosch.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe schrijf ik me in voor een cursus of workshop? 
Inschrijven kan alleen online, rechtstreeks op de cursuspagina. Heb je moeite met online inschrijven? Dan helpen we je natuurlijk graag. Kom gewoon een keertje tijdens kantooruren langs bij Babel aan de Hinthamerstraat.

Online inschrijven lukt niet. Wat nu?
Bel Babel gerust even op, dan kijken we samen of het dan misschien wel lukt. Ons nummer is: 073 – 680 29 00.

Hoe werkt de plaatsing?
We plaatsen iedereen op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. We raden je dan ook aan om je zo vroeg mogelijk in te schrijven. Let op: Babel geeft geen voorrang, ook niet aan oud-cursisten.

Wanneer hoor ik of een cursus doorgaat?
Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus door. Je krijgt altijd een week van tevoren een definitieve bevestiging.

Volg je privélessen? Dan nemen we na online inschrijving contact op om de lestijd en dag met je af te stemmen.

Kan ik in termijnen betalen?
Ja, geef dit wel aan tijdens je online inschrijving, want zodra je inschrijving is verwerkt, is het niet meer mogelijk een betaaltermijn aan te gaan. Wanneer je aangeeft in termijnen te willen betalen, krijg je van ons een factuur. Bedragen vanaf €100,- kun je in twee termijnen betalen (binnen 30 en 60 dagen na de factuurdatum). Voor bedragen vanaf €200,- hanteren we vier termijnen (binnen 30, 60, 90 en 120 dagen na de factuurdatum. Je kunt natuurlijk ook in één keer betalen: meteen bij je online inschrijving of binnen 30 dagen na de factuurdatum. (mogelijk bij alle cursusbedragen). Bedragen tot €100,- dienen direct bij inschrijving via iDEAL/PayPal voldaan te worden.

Zijn er lessen in de vakantieperiode?
In principe volgen we de schoolvakanties voor de regio Zuid. Informeer voor de zekerheid altijd even bij je docent naar de cursusdagen.

Ik ben verhinderd voor een les, kan ik ‘m later inhalen of mijn geld terugkrijgen?
Lessen inhalen is niet mogelijk en je hebt geen recht op terugbetaling.

Ik ben verhinderd voor een les, waar kan ik mij het beste afmelden?
Dit kun je gemakkelijk telefonisch doorgeven. Bel ons op: 073 – 680 29 00.

Hoe kom ik erachter dat een les niet doorgaat?
Als een les niet doorgaat, proberen we je zo snel mogelijk telefonisch of per mail op de hoogte te stellen. 

De docent is ziek. Wat gebeurt er nu?
Je wordt op de hoogte gebracht en de les wordt later ingehaald.

Kan ik later instromen bij een cursus? 
In overleg kunnen we de instroommogelijkheden bespreken. Bij instroom in groepslessen betaal je altijd het volledige cursusgeld. Bel met de afdeling cursussen en workshops en vraag naar de mogelijkheden: 073 – 680 29 00.

Kan ik tussentijds stoppen?
Dat kan natuurlijk, maar je hebt geen recht op terugbetaling van het cursusgeld.

Is Babel een erkend instituut? 
De Inspectie van Onderwijs erkent Babel als instituut voor Kunsteducatie en Kunstzinnige Vorming. Verder zijn we aangesloten bij Cultuurconnectie, de branchevereniging voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteiten. Daarnaast maakt Babel deel uit van diverse landelijke, regionale en lokale netwerken op cultureel gebied.

Kent Babel huisregels?
Ja, door het betreden van de gebouwen van Babel accepteer je onze huisregels. Deze regels hebben ten doel een veilig en gastvrij Babel te kunnen zijn en blijven.

Waar kan ik een klacht indienen?
Wat vervelend dat je een klacht hebt. Natuurlijk kijken we graag samen naar een passende oplossing! Daarnaast heeft Babel een vertrouwenspersoon voor cliënten benoemd. Dit is Wim van Es. Cliënten van Babel kunnen de vertrouwenspersoon benaderen voor informatie, advies en hulp bij het proberen op te lossen van klachten. Klik hier om naar de website van Bureau van Es te gaan. Voor meer informatie over het indienen van een klacht verwijzen we naar de klachtenregeling.