Dit is Muzerije

BOSSCHE CULTURELE HOTSPOT

Muzerije is een warme ontmoetingsplek, van de kunsten. Hier komen verschillende disciplines samen. Maar vooral ook de vele mensen, die hier afspreken, samenkomen en vertoeven. Die hier genieten van de (h)eerlijke koffie en lunches in het sfeervolle Atrium. Bij de talloze festivals en culturele evenementen, voor jong en oud. Muzerije heeft de ruimte, in de Hinthamerstraat en Schilderstraat. In alle soorten en maten, met en zonder apparatuur. Voor repetities, exposities, vergaderingen, voorstellingen. Muzerije is dé Bossche culturele hotspot.

HUISGENOTEN

Naast de door Muzerije georganiseerde cursussen & workshops wordt er ook een gevarieerd aanbod verzorgd door huisgenoten. Muzerije treedt voor hen op als facilitator, door cursussen- en workshopruimte (eventueel
met apparatuur en instrumenten) beschikbaar te stellen. En door de cursussen en workshops te vermelden in het aanbodoverzicht en op een (eigen) pagina op de website.

OPEN ATELIER EN REPETITIERUIMTE
Cursisten van Muzerije kunnen ook buiten de lessen werken aan hun stukken. Aan een beeldhouwwerk bijvoorbeeld. Of om die lastige drumsolo in te studeren. Van deze services (Open Atelier en repetitieruimte) werd in 2016 in toenemende mate, (bijna) dagelijks, gebruik gemaakt door met name cursisten van de beeldende kunsten en muziek. Naast repeteren volgens dit Open Atelier-principe, maken ook niet-Muzerijecursisten gebruik van de faciliteiten. In 2016 onder meer carnavalsverenigingen, solisten (waaronder acteurs) en koren, een big band en bandjes.

EXPOSITIES
Ook in 2016 lieten verschillende kunstenaars vol trots hun werk in Muzerije zien: Bosch Open Expo, expositie Beeldend Collectief, expositie studenten Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Theaterfestival Boulevard), fotografietentoonstelling Door de lens van…, solo-expositie Mien Rutten (winnares Het beste amateurkunstwerk), In de ban van Jeroen, Het Bossche Palet, expositie Ik Exposeer, illustratietentoonstelling Tekenen(d), keramiekexpositie Nel Tijssen en Marc van Leeuwen.