Boschveld'Wereld' Keuken

In de aanloop naar de opening van de activiteitenkeuken in de Brede Bossche School Boschveld ontwikkelde Muzerije het community art-project: Boschveld‘Wereld’Keuken. Samen met kunstenaars verzamelden buurtbewoners alle ingrediënten die een keuken nodig heeft om het kloppend hart van de wijk te worden. Buurtbewoners schonken bij de opening hun favoriete recepten aan deze keuken.

Recepten verzamelen
Ruim voor de opening van de echte activiteitenkeuken trok er een tijdelijke, mobiele keuken door Boschveld om recepten te verzamelen. Bewoners afkomstig uit alle windstreken kookten hier onder begeleiding van een kunstenaar en een muzikant hun lievelingsgerechten. Geïnspireerd door de verhalen en de ingrediënten schreven de kunstenaars ter plekke een persoonlijk gedicht en bijpassende muziek. In een van de liedjes bepaalde het hakken van het mes het ritme van de muziek.

Bouwen aan de inrichting
Na het verzamelen van de recepten, maakten de wijkbewoners met elkaar ook de inrichting van de nieuwe keuken. Het hout van een omgehakte boom uit de wijk werd gebruikt voor meubels. En de dichtregels die bij de recepten en de bewoners horen, komen terug op het servies. De activiteitenkeuken is echt wat je noemt: voor en door bewoners.

Actieve community
Al deze gezamenlijke activiteiten leidden ertoe dat nog voor de opening van de activiteitenkeuken in BBS Boschveld een actieve community was gesmeed. De keuken is inmiddels uitgegroeid tot een natuurlijke ontmoetingsplaats. Compleet met koks, recepten, inrichting, servies en bezoekers. Iedere vrijdag koken wijkbewoners voor elkaar en de gesprekken die ze voeren, inspireren weer tot allerlei nieuwe culturele plannen.

Partners
Boschveld‘Wereld’Keuken is een community art-project van Muzerije samen met Welzijn Divers, Kroon op je Wijk, BBS Boschveld, verschillende kunstenaars en natuurlijk de bewoners van Boschveld. Boschveld‘Wereld’Keuken is mede mogelijk gemaakt door Buurtcultuurfonds Provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling kunst & cultuur via 073-614 10 84 of vul onderstaand formulier in.

Meer weten? Neem contact met ons op!