Buurtpodium

De gemeente ’s-Hertogenbosch telt zeven Brede Bossche Scholen. Elke ‘BBS’ vormt het kloppend hart van de wijk. Want er is hier altijd wel iets te doen, niet alleen voor kinderen, maar voor heel de buurt. Alle BBS-en presenteren een aantal avonden en/of middagen per jaar een Buurtpodium. Dit laagdrempelige podium is een ideale ontmoetingsplaats waar buurtbewoners elkaar hun kunsten laten zien. Van koor tot goochelaar, van dansgroep tot cabaret. Elk talent uit de buurt is welkom. Ook Muzerije presenteert regelmatig haar schoolprojecten op het Buurtpodium. Bijvoorbeeld een optreden door het Bosch Leerorkest, maar ook met theater-, dans- en kunstproducties die de kinderen naschools tijdens Klup-Up geleerd hebben.

Vanaf 2017 verzorgt Muzerije in samenwerking met Cultuurbosch het impresariaat van het Buurtpodium. Lokale artiesten die graag in de spotlights staan, kunnen contact leggen, waarna zij hun kunsten kunnen vertonen op het Buurtpodium in de wijken.

Leefbaarheid
Het Buurtpodium is een belangrijk instrument om cultuur- en kunsteducatie in de wijk te bevorderen. Want jong en oud maken op een laagdrempelige manier kennis met verschillende culturele disciplines. Een avondje uit in de wijk betekent ook dat je in contact komt met buurtbewoners. Omdat het Buurtpodium bewoners met elkaar verbindt, wordt de leefbaarheid zo bevorderd.

Het Buurtpodium van nu probeert aan te sluiten bij al bestaande projecten in de wijk, om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren. Zo vindt het Buurtpodium soms plaats tegelijk met een wijkdiner, een senioren avond, een kerstmarkt of een wijkfeest. Muzerije en Cultuurbosch verzorgen hierbij de planning, evenals de professionele presentatie.

Neem voor meer informatie contact op via 088 - 2800 280 of vul onderstaand formulier in.

Meer weten? Neem contact met ons op!