Dance for Health start met danslessen bij Muzerije in ‘s-Hertogenbosch

dinsdag 23 juni 2015

“Change people’s life through movement”
Onder dit motto biedt Dance for Health door heel Nederland danslessen voor mensen met Parkinson aan, die zich daardoor beter en vrijer gaan bewegen. Vanaf vrijdag 26 juni starten de lessen bij Muzerije van 10:30 - 11:45 uur.


Dansen
Oprichter Marc Vlemmix kreeg Parkinson op 37-jarige leeftijd. Lange tijd probeerde hij de ziekte te negeren, echter meer klachten volgden. En dat terwijl als toenmalig directeur van Danshuis Station Zuid het antwoord recht voor zijn neus lag: dansen. Dance for Health was geboren.

Plezier centraal en verbeteren van mobiliteit
Wie Parkinson heeft, krijgt het advies om zoveel mogelijk te bewegen. Dans is dan een welkome aanvulling op alles wat al moet, omdat het leuk is! Het is een ideale manier om de wereld om u heen even te vergeten en nieuwe mensen te leren kennen. Dansen geeft energie en het stimuleert de creativiteit. Tegelijkertijd draagt het programma bij aan het verbeteren van de mobiliteit.

Ervaring is niet nodig
De lessen combineren dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet en improvisatie. Ervaring met dans is niet nodig en de lessen zijn voor iedereen geschikt, ongeacht het conditieniveau.

“Dansen bleek voor mij een misleidend woord. Het is geen stijldansen, ballet of moderne dans, maar een manier van bewegen op muziek die erg weldadig bleek voor een Parkinsonpatiënt als ik. Al was het maar omdat je niet als patiënt gezien wordt, maar als 'danser'. De inzet van je lichaam in combinatie met je brein brengt nieuwe mogelijkheden voor bewegen. Daar komt bij dat we na afloop van iedere sessie gezamenlijk koffie drinken en bijpraten en dat geeft een goed teamgevoel. Ik raad iedereen aan om dit eens te ervaren.”
John Meulesteen, danser Tilburg.

Introductie aanbieding
Het is altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen. Dansen bij Dance for Health kan voor €35 per maand. De lessen gaan de hele zomer door. Met het lidmaatschap kunt u ook in de andere steden (o.a. Tilburg, Eindhoven) onbeperkt onze danslessen volgen. Als introductie voor ‘s-Hertogenbosch is er een speciale aanbieding van € 55 voor de maanden juli en augustus (normaal € 70). Meer informatie en opgeven kan via het contactformulier op
www.danceforhealth.nl of bel naar 06-33081439.

locatie: Muzerije, Hofzaal
Hinthamerstraat 74, ‘s-Hertogenbosch
les: vrijdag, 10:30 - 11:45 uur


Dance for Health ‘s-Hertogenbosch wordt gesteund door Muzerije.