Art United is op zoek naar verborgen creatief talent uit de stad

maandag 12 oktober 2015

Dit najaar start er een nieuw cultuurproject voor jongeren in ’s-Hertogenbosch: Art United van Studi073. Crewmember Gwendolyn Dijkstra wil jongeren in de stad de kans geven om hun creatieve talent te ontdekken, te laten groeien en ook te laten zien. Bosschenaren tussen de 11 en 19 jaar met een passie voor o.a. muziek, dans, theater, kunst en fotografie kunnen hiermee vanaf 1 november aan de slag. Bij Art United wordt talent ontdekt en verder ontwikkeld. De deelnemers worden gecoacht door professionals en krijgen
daarnaast begeleiding van gemotiveerde leeftijdsgenoten om uiteindelijk hun talent op het podium of hun kunstwerk in een expo te presenteren tijdens de Art United Festivaldag eind februari 2016.


In een paar maanden tijd worden de deelnemende jongeren klaargestoomd om zichzelf als aanstormend talent op het podium te presenteren of hun werk in een expo te laten zien. We beginnen op 1 november met een kick-off als kennismaking. We gaan ter plekke samen aan de slag met alle disciplines. Samen met de coaches werken deelnemers tijdens workshops bij Muzerije toe naar een try-out: een eerste keer on stage met alleen collega deelnemers als publiek. Met de feedback die deze middag wordt gegeven gaan de deelnemers weer aan de slag, om zich voor te bereiden op de generale repetitie en de grande finale: de Art United
festivaldag!
Samen werken we toe naar deze dag vol muziek, dans, theater en kunst waarop we het publiek verrassen met een wervelende programmering! Jongeren kunnen als artiest mee doen in de volgende categorieën: Dance, Music, Art & Fashion en Story. Diegenen die liever niet in de spotlights staan, maar wel ervaring op willen doen achter de schermen kunnen aan het project deelnemen als crewmember van studi073 om zo mee te
helpen met de organisatie.

Art United is de opvolger van het succesvolle project Voor Talent Wordt Geklapt, dat Muzerije tot 2015 uitvoerde in samenwerking met het Jongerenwerk van Welzijn Divers. Art United is een project van Studi073 en is bedacht door Gwendolyn Dijkstra; crewmember van Studi073. Gwendolyn Dijkstra (20 jaar) is zelf oud deelnemer aan Voor Talent Wordt Geklapt en nu crewmember bij Studi073.

Zij bedacht het concept voor Art United en voert dit project uit met de steun van de Studi073 Crew. Het Jongerenwerk van Welzijn Divers is nauw betrokken bij de opzet van Art United en adviseert en steunt Studi073 in de samenwerking met jongeren. Studi073 werkt voor Art United verder nog samen met Het Koning Willem I College, Het BBS Wijktheater, JC de Poort, JC Number One en Cultuurbosch.

Studi073 is het jongerenplatform van Muzerije en draait volledig op de ervaring, het enthousiasme en de energie van jongeren. Zij bepalen wat voor culturele evenementen of projecten er opgezet en uitgevoerd worden.

Traject
Inschrijven kan tot 27 oktober 2015
Kick Off: 1 november 2015
Try-out: 22 november 2015
Generale repetitie: weekend van 23 & 24 januari
Art United Festival: weekend van 27 & 28 februari
Cool Down: 13 maart

Workshops vinden na schooltijd plaats in de weken: 45, 47, 50 (2015), 1 & 3 en 5 & 7 (2016) bij Muzerije. Oefenen kan ook op locatie van JC Number One in Rosmalen en JC de Poort in de Maaspoort. Deelnemers kunnen tijdens het project podiumervaring op doen bij het Wijktheater.

Meer weten of vragen?
Volg Studi073 en Art United op Facebook.
Voor vragen en/of informatie mail naar: studi073@muzerije.nl.

Inschrijven
Aan Art United zijn geen kosten verbonden. Ervaring of voorkennis is niet nodig. Wel vragen we een gemotiveerde houding en commitment om er samen met de andere deelnemers en de crew een toffe tijd van te maken en je verder te ontwikkelen. Klik hier voor het inschrijfformulier.