Na Sjors Sportief ook Sjors Creatief in gemeente ‘s-Hertogenbosch

woensdag 20 januari 2016

Na het succes van Sjors Sportief (kennismaken met sportverenigingen) gaat de gemeente ’s-Hertogenbosch in 2016 ook van start met Sjors Creatief. Via Sjors Creatief krijgen alle basisschoolleerlingen de kans om op laagdrempelige wijze kennis te maken met culturele instellingen. Muzerije gaat, in samenwerking met Cultuurbosch, Sjors Creatief uitzetten binnen de gemeente. In de komende periode zal Muzerije culturele aanbieders benaderen om een bijdrage te leveren aan Sjors Creatief. Hiervoor mogen we ook actief het netwerk van Cultuurbosch inzetten. 

In maart 2016 kunnen alle Bossche scholen het Sjors Creatief boekje verwachten, zodat de leerlingen nog dit schooljaar leuke kennismakingslessen kunnen kiezen. Zo kunnen zij zich oriënteren binnen de kunst en cultuur disciplines, zonder direct lid te hoeven worden van bijvoorbeeld een club of vereniging. Denk hierbij aan schilderen, fotograferen, dansen, zingen, en nog veel meer!

Sjors Creatief
Sjors Sportief zorgde aan het begin van het schooljaar al voor massale inschrijvingen bij sportverenigingen, een enorme ledenstimulans!

Sjors Creatief is het culturele broertje en gaat ervoor zorgen dat kinderen minstens zo enthousiast worden over wat er allemaal te doen is binnen onze gemeente op het gebied van kunst & cultuur.

Ook uw workshop in het aanbod?
Alle culturele aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) workshops te promoten in ons kleurrijke Sjors Creatief boekje, waarna kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven. Dit Sjors Creatief boekje wordt eind maart 2016 op alle basisscholen in de gemeente ’s-Hertogenbosch verspreid. Erg goede promotie dus!

Meedoen? Meld dan uw kennismakingsworkshop(s) vanaf vandaag tot uiterlijk 20 februari 2016 aan op www.actiefindenbosch.nl, zodat we er samen een succes van kunnen maken! 

Meer informatie?
Voor meer informatie en vragen over het aanbod kun je contact opnemen via sjorscreatief@muzerije.nl.