Succesvolle Broadway musical

maandag 14 maart 2016

Spring Awakening in Den Bosch! Deze intense en zeer succesvolle musical is op 14, 15, 16 en 17 maart 2016 om 20.30 uur te zien bij de Verkadefabriek in Den Bosch. De repetities van de jonge cast vonden de afgelopen maanden plaats bij Muzerije.

Het centrale thema van Spring Awakening is de ontluikende seksualiteit van een aantal tieners en hoe die ervaring in conflict treedt met de burgerlijke seksuele moraal. Door de verdrukking van de seksualiteit ontstaan er bij de jongeren een aantal psychische problemen. Ook het generatieconflict en vooral de slechte communicatie tussen volwassenen en jongeren staat in de productie speelt een belangrijke rol.

Deze van oorsprong Amerikaanse musical won tal van belangrijke prijzen. De Broadwayproductie, geschreven door Steven Sater, won maar liefst acht Tony Awards inclusief die voor beste musical. De productie op het Londense West End ging naar huis met vier Olivier Awards waarvan een voor beste nieuwe musical. De rauwe muziek met invloeden uit de folk en alternatieve rockmuziek, geschreven door Duncan Sheik kreeg een Grammy Award voor het beste musical-album. Nu zet een jonge, talentvolleen enthousiaste Nederlandse cast deze productie op de planken in de Grote Zaal van de Verkadefabriek.

Kijk voor meer informatie op: www.8opdeschaalvanrichter.nl/springawakening