Lancering Sjors Creatief

maandag 4 april 2016

Na het overweldigende succes van 'Sjors Sportief', maken alle basisschoolkinderen uit de gemeente ’s-Hertogenbosch nu ook kennis met 'Sjors Creatief'. In het Sjors Creatief boekje dat uitgedeeld zal worden in de klas, staan enorm veel creatieve workshops waarvoor basisschoolleerlingen zich kunnen inschrijven. Meedoen aan deze workshops kan vaak tegen een laagdrempelig tarief, of soms zelfs gratis. De inschrijving is inmiddels gestart via www.sjorscreatief.nl!

Op de voorkant van het boekje is de tekening van Linde Ploegmakers van de Mariaschool uit Vinkel te zien. Afgelopen dinsdag overhandigde Wethouder Huib van Olden het allereerste exemplaar aan deze winnares van onze tekenwedstrijd.

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- & cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente ‘s-Hertogenbosch hiervoor inzet. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Muzerije heeft voor dit project de samenwerking opgezocht met Cultuurbosch, om zo alle kleine kunstenaars uit s’-Hertogenbosch te benaderen. De visie van Muzerije: “Amateurkunst & Cultuureducatie; leren, (mee)maken en verbinden” staat ook binnen dit project centraal.

Copyright foto: Sandra Peerenbeem www.brabantsdagblad.nl