Finalisten Conservatorium Talent Award bekend

donderdag 21 april 2016

De acht finalisten van de Conservatorium Talent Award zijn bekend. Acht conservatoria uit Nederland hebben opnieuw hun beste studenten geselecteerd die zullen strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2016. Het is de vijfde editie van dit unieke evenement, dat onderdeel is van Jazz in Duketown, en dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan afstuderende jazzmuzikanten.

Finalisten
De deelnemers zijn afkomstig uit verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van saxofoon tot piano. De acht finalisten zijn: trompettist Koen Smits van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, Kika Sprangers, saxofonist studerend aan het Conservatorium in Utrecht, Yordi Petit studeert jazz drums aan het Conservatorium van Amsterdam, Daniël Yves Dudok is gitarist en studeert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, Lizzy Ossevoort studeert zang aan het Conservatorium in Arnhem, Daniel Jonkers is bezig aan zijn afstudeerfase aan het Conservatorium van Maastricht (slagwerk), Peer Thielen, gitarist, opgeleid aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en Robert Koemans studeert piano aan het Conservatorium in Rotterdam.

Jury
Voor deze competitie is een professionele vakjury samengesteld die dit jaar wederom onder leiding staat van Aad van Nieuwkerk (VPRO radio) en wordt bijgestaan door Jan Menu (musicus/producer), Michelle Kuypers (programmeur NSJF), Rinus Van Der Heijden (recensent) en Henk Meutgeert (componist/dirigent) . De muzikanten worden tijdens hun half uur durend optreden beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. De winnaar krijgt behalve een geldbedrag ook een uitnodiging om volgend jaar tijdens Jazz in Duketown op te treden.

Muzerije
Ook dit jaar is de Muzerije het strijdtoneel van de finale, die op zondag 15 mei a.s. van 11:00 uur tot 18:00 uur plaatsvindt. De uitslag wordt diezelfde avond om 21:00 uur bekend gemaakt op het podium op de Markt in ‘s-Hertogenbosch. De concerten beginnen om het hele uur en tijdens de optredens zijn de deuren gesloten.